söndag 20 mars 2016

Upprörda

- Flera hundra föräldrar och en del barn tågade på Luleås gator i fredags i ett karnevalståg för att visa sitt missnöje med planerade skolnedläggningar i kommunen. Man hoppas kunna stoppa besluten och få till stånd en folkomröstning. Byskolorna spelar ju en mycket viktig roll för byarnas fortlevande. 

Jag passade på att fota täten av det långa tåget. Vad tycks - färg eller svart/vitt??17 kommentarer:

 1. I det här fallet föredrar jag färg! Bra att folk reagerar när de inte gillar kommunens beslut!

  SvaraRadera
 2. Hörde om protesterna. Jag håller med!
  Tycker nog att färgbilden visar budskapet bättre.

  SvaraRadera
 3. I princip alltid färg! Den i gråskala ser ut att vara fotograferad på 50-talet! Den andra är mera modern! :) Hoppas de lyckas med det de företagit sig! Skolor är viktiga och små skolor är ännu bättre!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker färg. Det blir stilrent med svartvitt, men man får lätt intrycket att det här inte händer nu, utan långt tidigare. Det där med byskolor... Jag har varit väldigt engagerad i samma fråga i vår lilla socken och skrivit många inlagor från oss föräldrar, men hur vi än argumenterade för att få behålla vår fina skola, lyckades vi bara hålla oss kvar en period innan grundskolechefen faktiskt skrämde föräldrarna till att byta skola med argument som att byskolor har sämre kvalitet på lärare och undervisning bland annat. Man blir mörkrädd. I vår kommun lyssnade man verkligen inte på folket, och nedläggningarna fortsätter. Samtidigt som man river en av de stora skolorna på grund av mögel, och tvingas sätta upp byggbodar på en annan stor skola där eleverna nu får gå. Inte våra tack och lov, vi valde en liten skola med 150 elever. Jag tycker synd om barnen och lärarna på den större skolan, där går det nu 700 elever.

  Här skrev jag om det: http://justnujusthar.com/2012/05/22/ett-eget-litet-bullerbyn/

  Och här: http://justnujusthar.com/2012/05/23/tillsammans-var-vi-starka/

  SvaraRadera
 5. Skolorna läggs ner i rasande fart här också och barnen skjutsas runt i bussar i stället. Man protesterar och det skickas runt namnlistor, men inte hjälper det. Det är en tråkig utveckling, för läggs skolan ner drabbar det hela samhällen. Det verkar som om man vill centralisera all verksamhet till Visby.
  Hoppas protesttåget i Luleå hade effekt!
  Jag gillar färgvarieanten!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 6. Bra sak att demonstrera för!!
  Jag tycker färgbilden är bättre.

  SvaraRadera
 7. Färg, absolut! Annars missar man mycket. Bra med protester. Ofta hjälper det.

  SvaraRadera
 8. Kul när folk går ut och ryter ifrån.

  SvaraRadera
 9. Jag gillar ju svartvitt och så får jag en slags 70-tals känsla i den, det gillar jag!

  SvaraRadera
 10. Det är samma här. Och jag blir så besviken varenda gång det blossar upp. Ska det vara så omöjligt att hålla igång landsbygden, vi har pengar, dom finns, skatteuttaget är enormt, men vart tar pengarna vägen. Skola och sjukvård är grundpelare i vårt samhälle. Att det sen ska krångla med sjukvården och man sitter och nämner belopp som varje segment "får" kosta är fullkomligt taget ur alla sammanhang, vi kan ju inte gärna styra våra sjukdomar efter en budget. Nu kom jag igång, märkte du det. Jag som lovat mig själv att vara opolitiskt i bloggandet. Och det är jag till vardags också, egentligen, men det har varit mycket det sista som jag stört mig på. Varför ska pensionärer behöva leva på nåt slags existensminimum. I Sverige. 2016. (jag talar inte för egen sak, jag är inte riktigt pensionär än, men....)
  Kramar, nu går jag ut och ser på solen i stället!

  SvaraRadera
 11. Jag kan inte annat än hålla på svartvitt för jag är förtjust i sådana bilder och de minner om många demonstrationer från förr. Jag håller på att bevara landsbygden såklart. Gör landsbygden levande igen.

  SvaraRadera
 12. Bra när folket säger ifrån! Det borde fler göra! Barnen är vår framtid ju! Färg eller svartvitt saknar i detta inlägg betydelse, du väcker budskapet bra :)

  SvaraRadera
 13. Färg, helt klart! Är ingen fan av svartvitt, å i det här fallet är den svartvita varianten "gammalmodigt". Men det är bara min åsikt...

  Hoppas demonstrationen gav resultat! Det är det viktigaste!

  SvaraRadera
 14. Sv för min del. Känns mer dokumentärt och ger mer tyngd till budskapet.
  Väl fångat.
  Ha en fin Påskhelg.
  Monica

  SvaraRadera
 15. Färg, tycker jag! Bra att folk visar vad de vill, och man hoppas att politikerna lyssnar.
  GLAD PÅSK på dig!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 16. Det är länge sedan man stängde skolan här i Norrlångträsk, långt före min tid och för några år sedan slog man även igen Fällfors skola, 13 km härifrån, så nu går alla i Byske. Av någon anledning är det ju alltid längre till inlandet än till kusten och det gäller också sånt som sjukvård och affärer. Till och med bokbussen är indragen sedan länge.

  Jag är en älskare av färg men kan naturligtvis göra undantag. Här tycker jag helt klart att det ska vara färg (men kanske kunde protesttåget ljusas upp lite).

  SvaraRadera