söndag 4 september 2016

Ekorre

Känner mig som en riktig ekorre den här tiden på året. Samlar som Kurre i ladorna för att klara kommande vinter. Frukt och bär från egen trädgård och skog. Goda svampar i torken. Ett gäng pumpor och squash från goda vänner. Vilken rikedom!

Helgen har varit riktigt härlig med sol och värme på dagarna. Känner ändå att det är höst - "högt i tak" och nätterna är kyliga. Bina får vinterfoder eftersom blomningen är slut i markerna. Inget mer nektar att hämta där. 

Vi har haft ett par frostnätter så de känsliga blommorna har fått komma in i värmen - Oleandern, Papegojblomman och olivträdet ex. Synd att jag inte har ett ljust och frostfritt ställe att ha dem på i vinter. Bara att hålla tummarna att de klarar den torra värmen inomhus. Tänk om någon lokal handelsträdgård kunde ha växthotell på vintern!

 Inte så mycket höstfärger ännu
Mat till husdjuren
Ormbär - tack Stare Ström!

 Ekorren i farten...
 Det är inte dessa som ligger i torken!
 En som poserade länge

 Vem sade att det är ont om lingon i år?
 Nyfiken

14 kommentarer:

 1. Oj, vilket välfyllt skafferi du har, naturens alltså! Växten ormbär.

  SvaraRadera
 2. Många godsaker i dina lador! Tur att du inte har lagt flugsvampen i torken men det andra verkar lockande att ha i lager!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Man känner så otroligt rik när man har "samlat i ladorna", du har sannerligen varit duktig som tagit reda på allt det där. Det blir härligt att plocka fram under vinterhalvåret.

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga lite höstiga bilder! Smart att hamstra av det som naturen ger. Det smakar ju så gott. Ormbär - kan man äta dem? Aldrig hört talas om.

  SvaraRadera
 5. Oj vad mycket gott Vi odlar ju inte så mycket på husbåten... men vi har i alla fall fått äpplen från min mammas trädgård ;)

  SvaraRadera
 6. Vilken skörd! Fick ni mycket honung också i år? Min pappa har fått rekordmycket och där han har sina kupor är sommaren inte över än.

  SvaraRadera
 7. Vilken fantastisk bildkavalkad av allt som naturen har att erbjuda. Jag frågar mig bara vad du osh andra gör med alla dessa frukter och grönsaker. Bilden med flygsvamparna är helt underbar, vilket perspektiv! Åsså grodan i sista bilden ser lika undrande ut som jag. H*n kanske funderar också över vad man gör med alla skördade grönsaker/frukter...

  SvaraRadera
 8. Man skall inte äta dom, men håll med om att flugsvampar är vackra i naturen.

  SvaraRadera
 9. Det där är den sköna bilden av hösten...som du illustrerar på bästa sätt.
  Jag tycker din ide om växthushotell för de växter som behöver lite extra omsorg under vintern kankse är en strålande affärside.
  Hoppas på många härligt soliga höstdagar framöver.
  /Kiki

  SvaraRadera
 10. A lovely variety of photos for this time of year. I love the little frog at the end :)

  SvaraRadera
 11. Hösten med dess färger och klara fina luft är underbar. Jag saknar med ett växthotell här...gärna ett som var öppet året runt och kunde ta hand om lite skadade eller misskötta växter och reparera dem. Ha det gott.

  SvaraRadera
 12. Härliga höst! En liten kommentar angående utstyrseln vid bikupan. Jag har lärt mig att man alltid ska ha byxan (men resår nertill) utanpå stövlarna. Gäller även regnkläder om man inte vill ha vatten i stövlarna. Men det är värre med bin där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olika skolor där Cici! Vi har fått lära oss att ha stövlarna utanpå. "Bin kryper inte neråt." Det lär visa sig om det stämmer.... :-)

   Radera