söndag 27 november 2016

Skyltsöndag

Första advent och skyltsöndag. Fullt med folk på stan trots kalla vindar. Så klart man måste ut en sväng - kanske framförallt för att träffa goda vänner numera, men visst är det kul att se de konstnärligt arrangerade skyltfönstren också. Vissa lägger verkligen ner själen i skyltningarna. Julbelysningen längs gatorna är så vacker när det mörknat. Julskyltningsfika med fotoklubben blev det också. Alltid trevligt att träffa likasinnade.  

Kurre ekorre har hittat till vår restaurang i äppelträdet. Han tycker visst att solrosfröna är godast. Och jag tycker det är skoj att stå innanför fönstret på ett par meters avstånd och fota snyggingen....14 kommentarer:

 1. Hade inte en chans att hinna ut, på skyltningen.
  Hade inte heller orken.
  Det får vänta tills nästa år.

  Tråkigt är att här har inte ens titan hittat mitt överfullafågelbord, kanske är det för mycket snö.
  Ekorren brukar vara en lustig en, men svår att erbjuda nog föda.

  SvaraRadera
 2. Kul, tog själv upp begreppet skyltsöndag i förra inlägget. Fina mörkerbilder.

  SvaraRadera
 3. Boden börjar med julskyltningen den 1:a advent. Precis som man SKA göra. Huvudstaden struntar ju totalt i denna gamla tradition. Här började "jippot" förra söndagen.

  Mycket folk ute hos dig på en uppvärmd(?) gågata också. Jättekul!

  Men jag gillar nog Kurre bäst när han besöker "Alice's retaurant" - makens individuella tolkning av din bild:-) (https://www.google.se/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=alice%27s%20restaurant)

  SvaraRadera
 4. Det är något vist med skyltsöndag. Igår gick jag igenom Sundsvall i natten, nästan tomt på folk och då vackert där också var som i dina bilder �� Vilken lycka att ha en Kurre på besök �� Hoppas bi får uppleva honom mer ��

  SvaraRadera
 5. Ja julbelysningen som städerna sätter upp är fina! Här i Linköping hade de visst spenderat tio miljoner i år på ny ljussättning och nu när det sitter uppe visar det sig att de två stora huvudgatorna i staden har de hoppat över!! Helt galet! Men de få gator som fått belysning är jättefina! De har till och med ljussatt ett par bakgator där ingen befinner någonsin! Mycket märkligt! Fina bilder! Och så klart ska du fota sötnosen! Det hade jag också gjort om jag hade haft möjlighet! Så söt och en jättefin närbild på honom! :)

  SvaraRadera
 6. Så mysigt med skyltsöndag, det är något som jag totalt glömt bort att det existerar. Kom inte ens på tanken att det var det igår. Det är verkligen mysigt med all fin belysning utomhus denna årstid, tur vi har det i denna mörka årstid.

  SvaraRadera
 7. Så fint! Änglarna gillar jag särskilt! Och så Kurre förstås! :)

  SvaraRadera
 8. Riktig julkänsla i dina bilder. Svårt att få den känslan när marken är grön. Kurre är jättesöt!

  SvaraRadera
 9. Det är allt bra härligt med ljusen och snön när man går i stan. Mysig ekorre. Har hoppats att den ska vara hos mig i sommar också. gillar dom skarpt för de är så söta där de hoppar omkring
  Ha nu en bra vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
 10. Du fick verkligen med hela julstämningen och det vackra ljuset i första bilden, men jag tror banne mig ändå att ekorren tar priset! Förstår precis hur mysigt det är att sitta innanför fönstret och fotografera!

  SvaraRadera
 11. hej å hå alltid lika roligt o spännande att kolla in din blogg. lackar mot jul eller? kram

  SvaraRadera
 12. Fina bilder ,ekorren ett stort plus ,kramen Nette

  SvaraRadera
 13. Ekorren och fåglarna har det verkligen bra hos dig! Fint foto på snyggingen!
  Adventskram!

  SvaraRadera
 14. Fina bilder från Boden.
  Trevlig fortsättning på årets sista månad.

  SvaraRadera