söndag 29 januari 2017

Full rulle

I fredags tog vi en tur till Haparanda och inhandlade ett litet kök. Vilken tur de har ngt som kallas plockservice! Räddade oss från timmars jobb då vi kunde strosa runt och titta på möbler och få oss något till livs i stället. Det blev trots allt en full dag innan vi var hemma igen. Gryningsljus på vägen norrut och aftonrodnad på vägen hem gjorde färden lättare. Lördagen ägnade vi bland annat åt att besöka ett spännande litet hus. Fullt med intressanta saker. På väg att rustas upp för att kunna öppnas som museum så småningom. Vinprovning på kvällen med smakrika drycker från årets vinområde Istrien. Särskilt intressant eftersom vi planerat en resa till landet i fråga. Denna gång fastnade vi för det dyraste vinet - vilken smakpalett!!.


Fågelräknarhelg har det också varit. Intressant att titta på rapporterna från alla delar av landet. Ännu har förstås inte alla kommit in. Tyvärr har våra restauranger inte varit så välbesökta just dessa dagar. Kanske det beror på att det är ovanligt varmt för årstiden och gästerna hittar mat själva i skogen. Några hungriga besökare har vi ändå haft. Särskilt skoj att se Svartmes och Nötskrika i restaurang Mjöfjärden. Svartmesen ser ut som en mindre, blek talgoxe med vitt parti i nacken - en pigg och orädd liten gynnare. 


15 kommentarer:

 1. Vilket vackert gryningsljus!!! Spännande formar (antar jag att det är) Spännande med vinprovning :) Numret inom parantes är det beställningsnumret? Svartmesen satt vi och diskuterade i morse... den har inte dykt upp här ännu...

  SvaraRadera
 2. Vart rapporterar man fåglarna då?

  SvaraRadera
 3. Så vacker den första bilden är! Ja, det är inga fel på de andra heller förstås, men den är lite speciell.
  Det är dåligt med fåglar här också, men det är väldigt många som matar här i området och så är det ju också väldigt milt.
  Ha det gott!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Jag har också rapporterat fåglar men har en undran som du kanske vet svaret på. I grannarnas träd satt minst 120 sidensvansar, men de kom ju inte till mitt "matbord" så då ska de väl inte rapporteras?

  Tanken på vinprovning och de där färsbiffarna fick mig att bli väldigt hungrig så här vid läggdags.

  SvaraRadera
 5. Ser ut ungefär som här, dagarna är korta än så länge, men nu växter de med snabba steg.
  Men, så jag undrar vad järnsakerna är, i det där "lilla spännande huset".
  Sedan undrar jag också var Istrien ligger, kanske är jag outbildad men jag har faktist aldrig hört namnet.
  Räkna fåglar har jag gjort men inte rapporterat dem, ska göra det nu...! 4 blåmesar, 6 domherrar, 2 entitor, 4 talltitor och 4 talgoxar. Inte är det lätt att räkna de snabbvingade men trägen vinner...

  SvaraRadera
 6. Ett litet kök? Låter spännande! :)
  Vi glömde (som vanligt) att det var fågelräknarhelg ... men vi kan rapportera (förutom mängder med oräknade fåglar) att vi hade två fina ekorrar vid fågelbordet :)

  SvaraRadera
 7. Morgonljuset är verkligen vackert på din första bild. De där metallsakerna som ser ut som formar av något slag ser verkligen spännande ut. Vad kan de ha använts till?

  SvaraRadera
 8. Din första bild är verkligen fin. Här är det nästan barmark igen och allt går i grå och bruna toner....lite trist faktiskt.
  Bilden på formarna väcker en fråga....vad ska det bli för museum?

  SvaraRadera
 9. Vilken vacker färd ni hade till Haparanda! Härligt ljus! Men det lilla köket bliv jag nyfiken på! Vinprovning är alltid kul och lärorikt men känner inte till något av vinerna ni provade. Antar att det du har markerat var en höjdare!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 10. Svartmesen är så söt! Den har inte hälsat på mig i helgen. Hade mest talgoxar och blåmesar och så lilla rödhaken förstås.

  SvaraRadera
 11. Så ni har varit på IKEA i Haparanda. Verkar vara populär även som ställplats för husbilar enligt Rantamor;-)
  Ska bli skoj att se vad det blir för museum så småningom. Där verkar ju allt kunna samsas - symaskin till bakformer. Ett hantverksmuseum kanske...

  Gärdsmygen har också räknat fåglar. Synd att restauranggästerna uteblev just den helgen, men fåglarna vet ju inte att de ska räknas;-)

  SvaraRadera
 12. Ja men det var väl en trevlig helg och så fin den är den lilla mesen. Vinprovning låter gott det och många gånger tycker jag att de lite dyrare vinerna är bättre iaf för mig för de ger mig inte allergi som jag får av många. Jag är dock ingen expert på området, Så spännande att besöka Kroatien. Det lär var finfint.

  SvaraRadera
 13. SV: Man fick äta så mycket man ville....jag smakade av mycket men inte av allt då jag blev ganska mätt :)

  SvaraRadera
 14. Tack för upplysningen på min blogg. Min man fick gissa på bilden av järnsakerna och han kom faktiskt på vad de hade använts till. Duktigt, tycker jag!
  Istrien kommer jag ihåg när du säger det!

  SvaraRadera