söndag 22 januari 2017

Innehållsrikt

Hade förmånen att få umgås med yngsta barnbarnet under lördagen. Klurade på vad vi skulle hitta på och valet föll på Teknikens Hus i Luleå. Alltid spännande - både för barn och vuxna. Det är något år sedan vi var där med de två äldsta barnbarnen. 

Grunden i aktiviteterna/utställningarna är desamma som då. Att få köra malmtåg lockar nog de flesta liksom att åka ner i en gruva långt under jord. Däremellan mängder med spännande stationer där man får lära sig om allt från magneter, vätgas, energi, speglar, kullager, gruvdrift, datorer och skotare. Det finns saker att upptäcka och testa i flera timmar! Det enda negativa är kostnaden för kalaset tyvärr....

12 kommentarer:

 1. Det här är ett riktigt gladinlägg för mig! Okej, smakar det så kostar det. Men bara att se en glädjestrålande tjej (och inte en kille) i denna "tekniska miljö" väger upp priset. Oooops, det var visst inte jag som fick stå för notan;-)

  SvaraRadera
 2. Me again: Kollade precis upp priserna. Det är ju ingenting! Ni är ju pensionärer och behövde bara betala halva priset. Å fullpriset - är ju ingenting det heller. Kolla här: http://www.tomtit.se/besoket/priser/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja - pensionärer har 10% rabatt... Men häpnar över Tom Tits prisnivå! Hur har barnfamiljer råd???

   http://www.teknikenshus.se/oppettider

   Radera
 3. Den söta tjejen som jag alltid tyckt vara så lika Stina i Saltkråkan,
  oj vad hon har vuxit och bara blivit sötare...
  Och mycket knivigt, kuligt ni upplevde.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 4. Så roligt med Teknikens hus! Härligt ställe att vara på, med barnen. Länge sedan jag var där, det upptäcker jag när jag ser dina bilder. Mycket verkar nytt, tycker jag.
  Men barnbarnen i låg- och mellanstadieåldern, brukar vara dit från Arjeplog. Med jämna mellanrum, på skolans fritidsdagar.

  SvaraRadera
 5. Kul för både barn och vuxna! Mycket att klura över och hjälpas åt med! Så fint du har fångat de olika upplevelserna!

  SvaraRadera
 6. Så bra att de finns, de olika Teknikens hus. Det finns ju så mycket att lära sig - även för oss vuxna! Underbara foton på lycklig tjej!

  Vad gäller entrépriser så tog de alltid en betydande del av vår reskassa när vi var ute på resa med fyra barn. Ibland förstår man att det kostar, ibland känns det bara sniket.

  SvaraRadera
 7. Det var säkert en rolig och lärorik dag för yngsta barnbarnet!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 8. Säkert spännande för alla generationer!

  SvaraRadera
 9. Sådana ställen borde få vara gratis! Det är ju lärorikt OCH kul :) det borde staten uppskatta!
  Själv väntar jag på att Guddottern ska bli gammal nog :)

  SvaraRadera
 10. Vilket kul ställe, både för små och stora barn.

  SvaraRadera
 11. Barnbarnet njöt, det syntes på bilderna!
  Kram Karin

  SvaraRadera