måndag 8 januari 2018

Hälsa

- välbefinnande, frikshet, sundhet, styrka, vigör, kondition, kraft, livskraft, niga, bocka, salutera, heja, vinka.... Listan på synonymer kan göras lång  med både substantiv och verb. 

Veckans utmaning från Sanna med bloggen Gemsweeklyphotochallenge väljer jag att tolka som välbefinnande - livskraft. Det jag t ex får av att åka på fotosafari i omgivningarna. Idag var en sådan dag. 

Den bleka januarisolen nådde precis ovan trädtopparna en stund. Målade det ovanligt snötyngda landskapet i blekrosa vintertoner. Jag lämnade bestyren hemmavid tillsammans med äkta hälften, som styrde efter ljuset. Det blev många stopp efter vägen. Hemma igen efter 13 mil(!) med mängder av foton av lador, älgar, ödehus, Sibiriska nötkråkor.... Några hyfsade. Bäst av allt är ändå känslan av att ha fått en förmiddag med kameran i högsta hugg. Ger mig absolut både livskraft och välbefinnande = hälsa :-)

 

15 kommentarer:

 1. Helt otroliga foton Beppan!!! De är helt underbara och jag vet inte varför, men dina bilder påminner på Lars Lerins akvarellmålningar. Likadana motiv och fotade/målade av två mästare liksom. WOW!!! Det var verkligen värt att åka 130 kilometer för. Jag är mållös. Har ju följt dig under ett antal år nu, men den här bildserien är nog den bästa du lagt upp ever!!!

  SvaraRadera
 2. Underbara bilder och jag förstår precis känslan av välbefinnande som infinner sig av en sådan tur. Det ser helt ljuvligt ut och du har verkligen tagit magiskt vackra bilder!!

  SvaraRadera
 3. Otroligt vackra bilder! Ren livsnjutning att få ta del av dem och du måste ha haft en underbar förmiddag i den vackra miljön!

  SvaraRadera
 4. Herlege bilder etter din lange og gode helsebringande tur.
  Flott tollka.

  Helsing Anne-Mari

  SvaraRadera
 5. Vilka ljuvliga bilder! Och jag förstår till fullo att detta att du ger dig ut ger dig en livkraft och välbefinnande som heter duga.
  Tack för turen. Jag njöt också av att få vara med.
  En jättefin tolkning av temat och det är så roligt att ta del av olika tolkningar. Lika men ändå inte. Temaordet har vi ju gemensamt.

  SvaraRadera
 6. Fotorundor är bra för hälsan och du fick många fina bilder.

  SvaraRadera
 7. underbara bilder i detta fantastiska landskap vi har just nu! Skoj att du fick med älgar på din fotorunda men de sibiriska nötkråkorna hör väl inte till vanligheterna? Någon sådan har aldrig besökt vårt fågelbord i vart fall.

  SvaraRadera
 8. Vilka vackra bilder! Bra för hälsan att vara utomhus i en vacker natur.

  SvaraRadera
 9. Vackra bilder! Ser friskt, härligt och ... hälsosamt ut :)

  SvaraRadera
 10. Åh, så avundsjuk jag blir! Här är det bara grått, blåsigt och regnigt dag efter dag. Det befrämjar verkligen inte hälsan. Jättefina bilder! Visst blir man frisk av en sådan fototur!

  SvaraRadera
 11. I första bilden förväntar jag mig nästan att en liten tomte ska titta fram och vinka om jag bara väntar tillräckligt länge ;)
  Vackra bilder!

  SvaraRadera
 12. WOW förstår precis hur din livskraft och ditt välmående ökade i takt med fotade bilder! Den sibiriska nötkråkan? Lät inte så märkvärdig men så vacker den är!

  SvaraRadera
 13. Vackra bilder på ett snöigt landskap! Och naturen är en hälsa för själen!
  Kramar Karin

  SvaraRadera
 14. Så vackra bilder och dom ger hälsan tillbaka bara av att se dom Kram

  SvaraRadera
 15. Great article..I am looking so forward to your blogcomment and
  I love your page on your post.. That is so pretty..
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera