onsdag 17 januari 2018

Skum

Veckans utmaning från Sanna med bloggen Gemsweeklyphotochallenge är "Skum". Något jag väljer att tolka som skum från en mäktig fors - Storforsen i Piteälven invid Bredsel i Norrbotten. Detta är Europas största obundna fors med en längd på 5 km och total fallhöjd på totalt 82 meter. 

Vet inte hur många gångar jag besökt Storforsen vid det här laget. Alltid lika intressant oavsett årstid. Mäktigast är väl själva forsen på försommaren, men alla årstider har sin tjusning. Området är välskött och spångat så att det är lätt att ta sig fram även för den som är rullstolsburen. Eldstäder finns det gott om liksom ved för den som vill grilla sin måltid. Inte undra på att detta är ett av Norrbottens mest besökta turistmål med ca 150 000 besökare per år.


Notera de två våghalsarna/galenpannorna nästan mitt i bild
ute på stenarna ovanför den röda gaveln till hotellet.

I kapellet vars altartavla är den mäktiga Storforsen

16 kommentarer:

 1. Dina bilder är verkligen ett bevis på hur mäktig en fors kan vara. Har alltid haft stor respekt för vatten (och eld), och den minskar då inte när jag tittar på dina bilder. Å ändå finns det dårar som utmanar ödet, eller folk som gör forsränningar i kanoter. Där får jag gåshud!!! Ett mäktigt bidrag till temat!

  SvaraRadera
 2. Mäktig fors och vilken vacker altartavla den utgör! Förstår att detta är ett populärt turistmål!

  SvaraRadera
 3. Bilderna tar fullkomligt andan ur en.

  SvaraRadera
 4. Nog skummar den alltid!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Det var den tjusigaste altartavla jag sett!

  SvaraRadera
 6. Jättefina skummande bilder! Här i trakterna kring Storforsen har jag varit och vandrat och skulle gärna göra det igen. En så vacker trakt.

  SvaraRadera
 7. Fantastiske bilder av den store fossen.

  SvaraRadera
 8. Så vackra bilder på temat!! Vad tjusigt altartavla i kapellet.

  SvaraRadera
 9. Vackra Storforsen! Där skummar det och yr vatten i hög hastighet. En fantastisk plats, och som du säger, så kan man åka dit hur många gånger som helst oavsett årstid.

  SvaraRadera
 10. Det var en mäktigt skummande fors!

  SvaraRadera
 11. Där skummar det, utan avbrott. Fin bild inifrån kapellet. Jag har bara en bild genom dörrglaset, för dörren var låst när vi var där. Jag hade faktiskt också tänkt ta tag i mina gamla bilder från Storforsen, men hittade annat istället. Trevlig söndag!

  SvaraRadera
 12. Tack för fantastiska skummiga bilder! Storforsen är så mäktig!

  SvaraRadera
 13. Otroligt vackra bilder! Verkligen passande till veckans ord.

  SvaraRadera
 14. Otroligt . vackra och mäktiga bilder !!!
  Tack för att DU är med
  Kram

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.