onsdag 18 april 2018

Vår i norr

Efter en lång, otroligt snörik vinter har så äntligen våren kommit. Eller kanske snarare vårvinter - snön ligger minsann envist kvar utom på vägarna. Kallgrader på nätterna gör att snösmältningen går långsamt. Nu finns i alla fall hopp - väderspåfolket varslar om temp ovan nollan dygnet runt framöver. Då kan det gå fort. Det sägs att det inte finns någon tjäle i marken så smältvattnet förvinner rätt ner. 

Trots att isarna ligger kvar på sjöar och vattendrag så kommer de ståtliga svanarna ungefär samma tid varje år. Vad styr dem? Ljuset kanske? Inte var det mycket till öppet vatten på deras vanliga tillhåll på Luleälven när de första kom för en dryg vecka sedan. För varje dygn kommer 20 - 30 nya. Så skoj att studera. Samtidigt med svanarna kommer också gäss och änder. Och så sädesärla och tofsvipor. Brukar inte se dem på isen - men vad göra när ängarna och dikena är snötäckta... 
5 kommentarer:

 1. Så enormt fina bilder! Jag är verkligen imponerad. Den med svanen och tofsvipan gillar jag alldeles speciellt mycket.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Vilka fina foton! Och jag kan höra ljuden av svanar, gäss och vipor! Härligt!
  Kramar Karin

  SvaraRadera
 3. Stor och liten, vit och svart, alla fångade av en mästerfotograf, tack

  SvaraRadera
 4. Vilka fantastiska bilder, måste titta flera gånger. Om svanarna är som tranorna, så styrs dom av ljuset, stackarna, skulle behöva ha lite halm att stå på.

  SvaraRadera
 5. Great article..I am looking so forward to your blogcomment and
  I love your page on your post.. That is so pretty..
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera