torsdag 13 december 2018

Home sweet home

- eller hur det nu var.
Kom hem i söndags till höga nord efter tre härliga veckor i mysiga Nerja i södra Spanien. Bytte sol, värme och ljus mot tre decimeter blötsnö, kyla och mörker. Hur kul det då kan vara.....
Första dagarna där nere var blåsiga, regniga och grå. Tvivlade på att Spanien på vintern kan vara något för oss. Men så kom solen och värmen tillbaka och vi njöt i fulla drag - dagtid i alla fall. Kvällar och nätter var svala, men vad gör det så länge det finns värme inomhus.
Vi hyrde en fin, välutrustad lägenhet mitt i staden - lugnt men ändå centralt. Under dessa veckor har vi utforskat staden. Det har blivit många och långa promenader, många delikata måltider, drycker och inte minst tapas. Och massor av foton förstås. Vi har lärt känna Nerja och de närmaste omgivningarna rätt bra. Kanske det blir omprov så småningom. Mäktiga dyningar

Sierra de Tejedo i bakgrunden

 Branta backar ner till Playa de Burriana

Balcon de Europa - stadens populära samlingsplats

 Palmerna är Munkparakiternas paradis

 Utsikt från Balcon de Europa - Maro i bakgrunden Interiör från El Salvadorkyrkan

Promenadstråk en bit längs  Rio Chillar

Några kaxiga badade på stranden El Playaso Ho ho ho - Feliz Navidad!

2 kommentarer:

  1. Det ser ju helt ljuvligt ut! Jag har aldrig varit på spanska fastlandet, bara på en massa öar. I mars har jag en resa till Las Palmas inbokad, men den är bara på en vecka, så jag är lite tveksam till om jag ska åka eller inte.
    Ha en fin helg!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  2. Jag har en väninna vars dotter har en lägenhet i Nerja som hon hyr ut. Vem vet om jag kanske åker dit en gång. Bara jag slipper högsommar och turistsäsongen, är ingen solbadare...Det ser jättetrevligt ut! Välkommen hem!

    SvaraRadera