måndag 28 december 2009

Häxprocess

Läser att Annika Dahlqvist - LCHF-kostens förespråkare fått en utmärkelse av VoF - Föreningen Vetenskap och Folkbildning: "Årets Förvillare."

- Utmärkelsen gäller inte Annika Dahlqvists kostråd kring viktnedgång, utan hennes uttalanden kring svininfluensa, mammografi och cancer
.

Föreningens medlemmar har tydligen inte lyssnat på vad Annika haft att säga utan bara läst vissa mediers feltolkningar av hennes uttalanden.

Hon har aldrig avrått någon från vaccinering mot svininfluensa, utan bara upplyst om riskerna och argumenterat för att det inte ska vara skamligt att inte vaccinera sig
.

-"Vi vill att den som får ett sådant här pris tar och tänker efter och lär sig något.
" säger föreningens talesman. - Lär sig att stå med mössan i hand och inte säga emot storebror????

Jag kan inte låta bli att dra paralleller till forna tiders häxprocesser och förföljelser av oliktänkare. Vi lever väl ändå i ett fritt land där vi alla ska ha möjlighet att bilda oss en uppfattning om vad som är bra eller dåligt, rätt eller fel?

Jag ser det som ett friskhetstecken att någon kommer med andra argument än de "officiella" och som belyser saker och ting från olika håll. Sedan är det upp till var och en att besluta om vaccination, kolhydratsnål kost eller vad det nu handlar om.

Kan tänka mig att denna "utmärkelse" kan få ännu fler att vakna upp....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.