måndag 7 december 2009

Trovärdigt?

Läste att Livsmedelsverket har experter som samtidigt är avlönade av margarinindustrin. Inte så underligt att vi uppmanas att stoppa i oss margariner, trots att vi vet att det är smör och inget annat som gäller vid matlagning och bak för den som är det minsta hälsomedveten.

Fördjupar man sig i boken "Den hemlige kocken" av Mats-Erik Nilsson så blir man riktigt arg över vad livsmedelsproducenterna försöker få oss att äta. På sajten Äkta Vara finns mycket intressant att läsa. Bland annat om Livsmedelsverket som försökt stoppa märkning av mat som "äkta vara" utan skadliga tillsatser. Tji fick dom där...

Läser t ex om glass - som på äkta vis mest borde bestå av grädde, socker och ägg. Det är inte många tillverkare som gör sin glass på det sättet. Innehållsförteckningarna är långa haranger med aromämnen, färgämnen och stabiliserare.

Hur kommer det sig att bakverk kan ha upp till ett par månaders hållbarhet? Vill nog inte veta vad de innehåller - och som jag gladeligen stoppat i mig innan jag började tänka till.

Crabsticks är en annan historia. Förstår inte denna produkts berättigande: En hårt processad blandning av den svårsålda fisken Alaska Pollock, vatten, potatisstärkelse, aromämnen, stabiliseringsmedel, smakförstärkare och färgämnen. Que???

Vilken känsla att kunna njuta av egenhändigt fiskad sej eller torsk - som dessutom inte varit till Japan för att bli packad.........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.