torsdag 17 december 2009

Soluppgång

I lördags inhandlade vi en wake-up light som klapp till oss själva. Har länge funderat på att skaffa en sådan eftersom jag har så svårt att vakna på morgnarna under den mörka tiden på året.

Jag har läst en del positiva recensioner om dessa "väckarklockor" som imiterar soluppgången. Tyvärr har de varit så dyra så att snåljåpen i mig har bromsat testförsöken. Nu inför julen annonserade Biltema om en variant som låg bra till i pris. Dags för inköp!

"En halvtimme innan utsatt tid börjar Wake-up light att lysa, med ett stegvis ökande sken. Man ska alltså inte väckas på en gång, utan sätta igång "den fysiska uppvakningsprocessen" i kroppen. Ljuset sänder signaler till hjärnan, som ökar produktionen av ett energihormon och gör att man vaknar piggare."

Efter tre morgnars test så måste jag säga att det fungerar! När lampan nått maxljus börjar dessutom ett behagligt fågelkvitter att ljuda. Det är onekligen mycket lättare att vakna på detta sätt jämfört med att ha en traditionell väckare som signalerar ilsket!

Kan inte påstå att denna skapelse är vacker, men det har den ju inte ambitionen att vara heller....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.