tisdag 1 december 2009

Optimister lever längre

Jag har haft förmånen att lyssna på en föreläsning idag av Nisse Simonsson, pensionerad hjärnkirurg med många tankar om hälsa. Dessutom är han Jämte.... Temat var "Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra". Vi Svenskar har det väldigt bra jämfört med många som bor i andra länder, både i och utanför Europa. Ändå är det vi som är mest sjuka av alla! Konstigt...

Vi är visst duktiga på att gnälla. Alltid finns det något att irritera sig över. Är det inte vädret så är det grannen, kollegan eller chefen som det är fel på.

Tänk om vi istället kunde se det positiva i tillvaron - skutta in på jobber på måndagmorgon och tjoa -"äntligen". Eller tänka att - "det kunde ha varit värre" när vi drabbas av ngt elände. Livet är som ett elljusspår - det går upp och ner, men det är ju själva livet! Härligt att få vara med på tåget.

Dagens lärdom är bl a att optimister lever flera år längre än gnällspikar/pessimister. Man kan grubbla sig sjuk - men också tänka sig frisk.

Bra mat är "nötter och rötter och frukt och grönt - och det som flyger och simmar och springer fritt". Konstaterar att vi har god tillgång på bra mat hos oss. Och så är det bra med kosttillskott i form av Omega 3. Detta har visat sig lindra - och även bota - bland annat reumatism och dessutom har det god verkan på depressioner.

Skönt med en föreläsare som serverar klokskap med en stor nypa humor så här i vintermörkret. Det lever vi på länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.