onsdag 6 januari 2010

Friluftsliv

Utmaning nr 6 i Skrivpuff

Vandra genom en mossig barrskog när det nyss har regnat. Lyssna på de glada serenaderna från småfåglarna. Känna alla dofter - jord, bark, mossa, svampar….

Avgasfritt.

Sitta i en båt på älven i kvällssolen. Sakta glida uppströms. Höra fyrtaktsmotorn spinna lågt, överröstas då och då av ändernas snattrande vid strandkanten. Se spötoppen böjas när öringen hugger….

Myggfritt.

Skidtur över vita vidder en varm aprildag när solen strålar från en klarblå himmel. De enda ljud som hörs är skidornas hasande mot snön. Gräva en sittgrop i en södersluttning, i lä för vinden. Bara njuta….

Ljudfritt.

En heldag i skogen med röjnings- och gallringsarbete. Se hur solens strålar letar sig in bland träden, där det nyss var ogenomträngliga snår. Dra ihop högar med ved som ska värma huset kommande vinter. Den sköna känslan av fysisk trötthet i kroppen på kvällen efter en dag med kroppsarbete utomhus. Till skillnad från den psykiska tröttheten som byggs upp under en vecka på kontorsstolen….

Stämpelursfritt.

Doften av varm choklad upphälld i favoritmuggen. Den som är så go´ att hålla om - och värma händerna på när det är kallt. Dubbelmackor gjorda av favoritbrödet med skinka och ost emellan.

2 kommentarer:

  1. Nu tror jag allt att jag har hittat en sann livsnjutare. Finns inget att invända mot bara hänga på! Har faktiskt druckit den där varma chokladen idag under en tvåtimmars vandring i 15-gradig kyla. Smakade perfekt!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.