måndag 18 januari 2010

Halka efter

Utmaning nr 18 i Skrivpuff

Otis var den som halkade efter redan som nyfödd.

Han föddes som nummer sju av lika många syskon i valpkullen. En timme efter sexan. Från början såg det ut som om alla sju mådde bra, fick mat och god omvårdnad av sin mamma. Gaisa var proffs på området även om det var första gången hon fick valpar. Djupt rotade instinkter.

Efter några dagar var Otis inte så alert längre. När det var matdags hade han svårt att hitta någon ledig spene. Kullsyskonen hann före hela tiden. Buffade på honom så att han rullade iväg från matbordet.

Syskonen gick upp i vikt och blev trindare om de rosafärgade magarna och livligare för varje dag. Otis förblev smal och spinkig. Sov mer än de andra. Trots nödvändig flaskmatning blev han bara svagare och svagare.

En dag när det kom välkända besökare i huset för att titta på valparna möttes de dörren av Gaisa. Hon skyndade sig iväg inåt valplådan och återvände snabbt med Otis i munnen. Var det för att be om hjälp? Vi funderar ännu.

Ett par dagar senare slutade Otis sitt alltför korta liv.

3 kommentarer:

  1. Vilken sorglig liten historia. Och vilken klok hundmamma som försökte rädda sin valp.

    SvaraRadera
  2. Jag kom att tänka på ett vin som är uppkallat efter en hund som hette Otis. Det är ett gott halvsött vitt vin som tillverkas på halvön old mission i Michigan lake. Den tar sin utgångspunkt från staden Travers city. Har man vägarna förbi tycker jag definitivt att man ska ta en tur och smaka vin på denna halvö. =-)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.