måndag 11 januari 2010

Sätta ihop

Utmaning nr 11 i Skrivpuff

Hur skulle det gå imorgon?

Oron gnagde djupt därinne i magen. Inte bara hos Liza utan hos hela gruppen som var engagerad i verksamheten på djurparken.

De båda varghanarna Seb och Luke hade gjort flera utbrytningsförsök vid det här laget. De hade åldern inne och instinkterna började göra sig påminda - det var dags för dem att bilda eget. Hittills hade det gått att hålla dem kvar inne i det stora hägnet, men snart skulle de komma på ett sätt att ta sig ut. Det var bara en tidsfråga.

Någonting måste göras.

Liza och hennes kollegor hade haft flera kontakter med andra djurparker, som behövde nytt blod i sina vargflockar. Särskilt en av parkerna verkade intressant. Alfahannen var alltför gammal och hade börjat tappa greppet. Produktiviteten hade avstannat. Unghanarna utmanade honom, men de var för unga för att kunna ta över. Situationen var ohållbar.

Här skulle särskilt Seb kunna passa in. Han hade redan visat prov på klokhet. Dominant var han också, men på ett sympatiskt sätt. Ingen tvekan om vem som bestämde. Han hade förutsättningar att bli en bra ledare. Luke var hans vapendragare. Följde honom som en skugga. Ställde upp på alla upptåg. De kompletterade varandra bra. Behövde varandras sällskap.

Att sätta ihop djur på det sättet var ändå ett stort vågspel. Morgondagen skulle visa om beslutet varit rätt…..

4 kommentarer:

  1. Vargarna har det inte lätt idag. De finns runt stugan hos oss, men ännu har jag inte sett någon. Bäva den dagen...

    SvaraRadera
  2. Bra text som jag kände lite extra för då jag är väldigt fascinerad av vargarna.

    SvaraRadera
  3. Har också undrat över vargarna som rymde i Skåne. Har nu förstått att det inte bara är hannar som är flockledare, finns även alfatikar. Nytt för mig, det har ingen nämnt förut ;-).

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.