tisdag 3 januari 2012

Vinter + snö = sant

Ledig vardag. Skönt. Sovmorgon? Nä - inte det. Planerna var att ta oss till IKEA för diverse inköp. Och så hälsa på svärföräldrarna efter vägen - bl a för att skotta snö - som vädergubbarna lovat skulle komma i rätt stora mängder denna dag.
Startade morgonen med en härlig frukost med färskpressad juice på apelsiner och grape innan vi begav oss österut.  Och jodå - den här gången hade dom som spår väder rätt. Vindstyrka modell stark, snö och temp runt nollan. Inte de bästa förhållandena för att befinna sig längs vägarna. Men men - siktet var inställt...

Snösvängen hade gjort sitt på de flesta sträckorna ut mot E 4:an. Och vi var nästa ensamma på vägen, så det gick bra att ta sig fram. Inte så konstigt förstås att få bilister var i farten..... Längs E 4:an var det mest den tunga trafiken som flöt som vanligt. Bara att inrätta sig i ledet.
 
Väl framme i Haparanda hade vi nästan hela parkeringen utanför IKEA för oss själva , trots att det var långt in på förmiddagen. Kors i taket. Och lika lite kunder inne i varuhuset. Har aldrig varit med om något sådant! Vi får nog välja busvädersdagar i fortsättningen för våra inköpsresor... 

Om vi handlade värmeljus och servetter? Jodå - det slank ner lite sådant också. Fast det var köksattiraljer vi var ute efter mest. Av någon anledning slits saker och ting och behöver bytas ut. Annat fungerar inte - ex en stekpanna som inte är plan och som gör att maten bränner fast. Livet är för kort för att man ska behöva vrångas med dåliga redskap.

Färden hemåt var inte den trevligaste. Förutom vinden, snön, och oplogade vägar så var det dessutom  mörkt. Helljus var inte att tänka på för då såg man bara snön som yrde.

Väl hemma blev det mera snöskottning för min äkta hälft. Han kan tänka sig någon dag nu utan den sysslan! En härlig bastu på det och så är det bara att lägga denna dag till handlingarna.


5 kommentarer:

 1. Lönar det sig verkligen att fara så långt för att handla? Det borde väl finnas att ganska stort utbud på orten?

  De flesta häromkring har nog varit på Ikea i haparande, men inte jag. Det kan ha att föra med att jag eng ång i tiden bodde nästan granne med Ikea i Kungens Kurva och handlade nästan all möblemang där. Och svor över skruvar och delar som fattades!

  Men nån gång ska väl även jag ställa kosan norrut om inte annat för att det liksom hör till allmänbildningen att ha varit där.

  Vårväg i byn är så trång nu att det inte skulle gå att möta en större bil och dom är det ganska gott om. Därför har jag avstått från att resa till närmaste affär för att komplettera det som saknas i kylskåpet nu.

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt Cici! Vi har ett riktigt bra utbud här hemma och vi handlar det mesta lokalt. Jag är noga med det - vill gärna behålla våra butiker.
  En Haparandatur per år är lite av utflykt också. Och så uträttar vi saker längs vägen. Fast denna dag borde vi hållit oss hemma.... Vinterns hittills värsta snöoväder!

  SvaraRadera
 3. Kopparåsen, ligger det vid Abisko? För i så fall har jag också gått där en liten bit i alla fall!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 4. Visst är det kul att byta ut lite gamla köksattiraljer ibland. Nästa gång vi har samlat ihop tillräckligt med ärenden för en Kalmarresa ska jag köpa lite nya småknivar. Jag är trött på alla gamla slöa, skeva och omoderna skalknivar och annat.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 5. Du såg inte om de hade en konservöppnare åt mig? Vi har 10 min till Ikea, sta´n och alla förnödenheter men en konservöppnare har jag saknat det sista året. Vilka slutsatser kan dras av detta. Jo konserver är en sällsynt företeelse i det liljeska hemmet. *Glorian plingar till* Nu skulle jag öppna en burk konserverade tomater härförleden och då blev det som vanligt hammaren och skäran (morakniven).

  SvaraRadera