onsdag 4 april 2012

Flygfärdig


Här är en som är i startgroparna. Laddat med både kaffepetter och gitarr. Bara katten som saknas då så är det dags för take off mot Blåkulla....

Lite stök och bök i bakgrunden. Mitt i allra centralaste sta´n byggs det för fullt. Det ska bli både lägenheter - för 50 plussare - och butiker. Spännande saker! Det ryktas att det ska bli någon form av butik med boys toys också. Kan behövas så att herrarna får någonstans där de hittar viktiga hard ware. Förhoppningsvis ka det få fler att handla på hemmaplan så att vi får behålla de fina butiker vi har i vår stad.


Härligt att se byggkranar avteckna sig mot skyn. Ett tecken på utveckling och framtidstro. Det behöver vi så väl.

Idag fyller vårt yngsta barnbarn tre år! Fort går tiden. Tycker det var nyss hon var ett litet pyre... Firade henne i söndags, men skickar några extra kramar och hurrarop idag.


Fick just klartecken för inlämningsuppgift nummer två i bildbehandlingskursen. Ta dam!!!!   Uppgiften gick ut på att man skulle byta färg på en detalj i en given bild. Lite pilligt hantverk - och lite stånk och stön hördes det visst innan bilden var klar för sändning. Kursen ger verkligen lön för mödan. Mycket användbara tips och trix i Photoshop och Camera Raw har jag fått mig till livs. Och än har jag flera lektioner kvar!

Bilden till vänster är originalet.

      

Tror jag följer med till Blåkulla......! Glad Påsk på er alla go´a vänner!!

PS. Visst tänker du på att köpa ägg från hönor som inte sitter i bur utan får gå fritt och har möjlighet att vara ute, sandbada, sprätta, sitta på sittpinne och värpa i fina reden - naturliga beteenden för en höna. DS

14 kommentarer:

 1. Kul att få se en bild på dig, glad påsk själv, men flyg försiktigt.
  Jag är lite avundsjuk på dig som har PS-kursen, och jag känner väl igen bilden, lite elakt med gräset vill jag minnas. Jag gick ju förra året och saknar den, jätteroligt tyckte jag.
  Ha nu en bra påsk så kommer nog den riktiga våren se'n.

  SvaraRadera
 2. Glad Påsk! Vi ses på Blåkulla och nu känner jag ju igen dig!

  SvaraRadera
 3. Glad Påsk till dig också!
  I detta hushållet har vi blivit mer och mer restriktiva kring våra inköp. Inget annat än ekonogiska alternativ där sådana står att finna. Och eko-äggen, kanske ngt mindre i storlek men i smak desto större. Jag tror att fler och fler söker sig till äkta varor.
  Det där med fototrixande känner jag igen från grannrummet. Maken mixar och fixar och trixar och får ovationer på sin fotoblogg på Blip.com. Jag kanske inte alltid förstår finessen men han är mycket road.
  Du, boys-toysaffärer, det har ni väl ändå sedan tidigare? Maken till utbredning är väl nästan bara fässtingarna som slår.

  SvaraRadera
 4. Det där har du gort bra! PS-uppgiften menar jag. Det är stört omöjligt att veta vilket som är originalet och vilket som är bearbetat. Jag ser fram emot kursen (om...)

  I skrivande stund är det långfredagsmorgon och jag känner mig lite trött efter utflykten till Blåkulla i går. Långfredagen, som var så trist när man var barn, uppskattas kanske desto mer av vuxet folk och kärringar som en vilodag fritt från de flesta krav.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Stort grattis till inlämningsuppgiftens klartecken. Det är alltid skönt att bocka av något från listan. Måste säga att det var klokt av häxan att lämna katten hemma. Jag har alltid tyckt lite synd om stackarna som ska klamra sig fast bakpå.
  Visst köper jag ägg med förnuft och hjärt. skulle aldrig komma något annat i mitt hem
  Ha en fin påsk
  Kram

  SvaraRadera
 6. Glad Påsk. Hoppas helgen blir fin för dig.

  SvaraRadera
 7. Det var en av de bästa påskkärringar jag har sett. Jag brukar handla ekologiskt så mycket det går. Om fler frågar efter det i affären så måste de ju ta hem. Ha en fortsatt Glad Påsk

  SvaraRadera
 8. Om ni ska ha ett levande trevligt centrum är det viktigt att alla invånare är lojala och handla i sitt köpcentrum - annars slår butikerna igen senare.

  margareta

  SvaraRadera
 9. Va duktig du är med bildbehandlingen, nog en sådan kurs som jag också
  skulle behöva.
  Och din lilla prinsessa, som jag tycker är så lik Stina i Saltkråkan,
  fyller år...eller hon har nog redan fyllt år och fått många presenter.

  Och vilken häftig påskkärring du fotat nog den snyggaste denna påsk.

  Här snöar det idag, hur är det uppe hos dig ???

  Tjingelingen.

  SvaraRadera
 10. Sicken härlig påskakärring ni hade där..
  Vad roligt det låter med bildbehandlingskursen..

  Maidi

  SvaraRadera
 11. Härliga kärringar Ni har där!
  fart o fläkt o elgitarren i beredskap.

  SvaraRadera
 12. Hej!
  Hoppas att du har kommit tillbaka från Blåkulla nu!
  Vilken fin uppgift du har gjort, genom att byta färg på rutchbanan! Man kan absolut inte se någon skillnad!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 13. Visst tänker jag på de små hönorna. Jag använder inte påskfjädrar heller sedan jag läste om att de rycks från levande höns. Jag tar färgad, kardad ull istället.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera