söndag 1 april 2012

Helgen försvann....

- fort som bara den.... Det är väl så när man har trevligt!

Fredagkvällen ägnades åt en sedan länge planerad "tjejmiddag". (Hur länge är man tjej egentligen? ) Så kul att träffas, äta en bit mat och bara snacka.......

Lördag morgon - rivstart med ett pass på gymet på Winternet med äldsta dottern. Frukosten smakade mycket bra efteråt. Härlig start på dagen, som sedan innehöll både shoppingtur på stan och en skön promenad i solskenet. 


Lördagskvällen ägnades åt vinprovning med Munskänkarna. Temat för kvällen var Chianti Classico - årets "vinby", fast det ju är ett helt distrikt. Mycket bra viner över lag, men måste för en gångs skull tillstå att favoriterna blev de dyrare.

Lånad bild från Mr Lund

Efter provningen avnjöt vi en superb middag bestående av hemlagad Minestrone och därefter en himmelskt god Pasta Carbonara, lagad på Pancetta - rimmat och lufttorkat Italienskt sidfläsk. Hur man gör? Kolla denna - inte lördagskvällens kock, men en instruktiv film.  http://www.youtube.com/watch?v=q9OpPdw7jD8 .

Söndagen har ägnats åt att fira yngsta barnbarnet som fyller tre år om ett par dagar. Härligt med släktkalas - med fyra generationer - tyckte både stora och små!

6 kommentarer:

 1. Så kul att se den där videon om hur man gör carbonara. Jag har ju lärt mig det av Eva som i sin tur gör som hennes sicilianska svärmor och man gör den. Och det stämde ganska bra överens. Enda skillnaden är att de (och jag) har lite grädde i äggsmeten.

  Kram och tack för din kommentar hos mig!

  SvaraRadera
 2. Vilken intensiv helg, du får vila upp dig i veckan.
  Jag åt faktiskt carbonara jag med, en härlig rätt som är enkel och mycket god.
  Jag gillar bilderna på rader av fint vin och rader av fina barn.
  Ha nu en bra vecka.

  SvaraRadera
 3. Det måste ha varit en perfekt helg att minnas. Lite som Gott och blandat påsarna. Tjej det är man så länge man känner sig som en sådan. Jag sällar mig till din skara. Jag är också tjej
  Ha en fin måndag

  SvaraRadera
 4. Tjej är man livet ut...vi kommer aldrig att bli gamla kärringer nämligen...!!
  Trevlig helg du haft, med vinprovning och god mat som sen avslutades med kalas, kan ju inte bli bättre!!
  Ser att ni haft betydligt bättre och soligare väder än vi, även om ni fortfarande har snö kvar. Våren har kommit av sej här nere i gnällbältet, flera minusgrader på nätterna och bara några plus mitt på dagen.
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Härlig helg du haft, med både det ena och det andra.
  Jag känner mig lite nyfiken på vinprovning eftersom jag aldrig har varit på någon.
  Tar ni en klunk bara för att sedan spotta ut... eller sväljer ni!
  Ja, ja, dum fråga kräver dumt svar?! Det närmaste jag varit en sådan är på TV.

  Tjej är man ju livet ut!!! Det är ju bara ett mått på hur ungdomlig man känner sig.
  Vi var också och åt middag i lördags hos äldsta dottern och familj. Röding och stekt potatis. Mums! Sedan letade de fram levande ljus och vi släckte alla lampor inför Earth hour. Satt där sedan och spelade spel i flera timmar. Mysigt!

  SvaraRadera
 6. Vilken fin helg du haft.
  Vinprovning är trevligt. Vi var 4 par som hade det, två hoppade av och sen blev det inte mer provande. Du gav mig en idé. Jag skall prata med några tjejer (tanter) om det finns intresse för vinprovning.
  Vi släckte också ljuset och lyssnade på musik. Kanske lite fusk - grammofonen drar ju ström.
  Vi kommer att träffa många släktingar i påsk, både borta och hemma. Vi bjuder en familj i taget, orken räcker inte för stora släktkalas. Det får barnen stå för.
  Ha en fortsatt fin vecka.
  Kram Viola

  SvaraRadera