Mörk choklad och Whisky - ingen dum kombination!! I like.....
Receptet kommer från Mackmyras tidning "Destillerat" nr 3 2010
Ca 30 tryfflar
Ingredienser till tryfflarna:
200 gram mörk choklad
1,25 dl vispgrädde
1 tsk honung
En klick smör
2 msk Mackmyra Brukswhisky
Till doppning:
200 gram mörk choklad
Hacka chokladen till tryfflarna ganska smått och häll i en bunke. Koka upp grädde, honung och smör. Häll blandningen över chokladen. Rör tills chokladen smält och smeten är slät. Tillsätt whiskyn och blanda ordentligt. Ställ bunken på svalt ställe tills tryffelsmeten stelnat.
Forma små kulor med hjälp av en sked och handflatan. Placera tryfflarna på bakplåtspapper och låt dom stelna i kylen igen.
Hacka chokladen till doppningen i små bitar. Lägg dessa i en skål och smält försiktigt i mikrovågsugn eller i vattenbad. Doppa tryffelkulorna och lägg dem på bakplåtspapper.
Låt stelna i kyl. Lyft ev över tryfflarna i pappers- eller metallformar och förvara svalt.
Mmmmmm....de så helt herlige ut! Jeg liker:):)
SvaraRaderaGott!!!! och trevligt pyssel.
SvaraRaderamargareta
Oj... det där ser väldigt gott ut! Får väl köpa mig en Mackmyra, göra några tryfflar... och så kan mannen i huset kanske få resten :)
SvaraRaderaHa det gott!
Kram
Mmm så frestande gott!
SvaraRaderaHa det bra!
De går ju inte att göra de här tryfflarna. Då blir jag ju tvungen att köpa en flaska wisky!! Jag har nog två matskedar Chivas Regal, går det med den tro?
SvaraRaderaKram, Ingrid
Mmmm, så gott :-)
SvaraRaderaDet där både låter och ser gott ut. Enda gången jag tycker att starksprit smakar gott är när det gömts i fin choklad, mm.
SvaraRaderaÅh så läckra de ser ut! Whisky är dock ngt jag inte alls gillar - precis som marsipan :) Men choklad mums!
SvaraRaderaKan rekommendera whiskyn som den är också. Kul att du gör reklam från mina hemtrakter när jag var barn
SvaraRaderaTryffeln skall jag nog göra. Har nog receptet nån stans, men här är ju lättare att se.
Ha en go dag
Kram Meta
Det låter gott. Det måste jag absolut testa. Kram
SvaraRaderaHär bjuds det på choklad och fåglar, en mycket god och intressant kombination.
SvaraRaderaDin andra fågel är det en entita eller talltita? Lite svårt att skilja dem åt.
Kram och en fin helg!
Karin
Det där ska jag testa. Vi var tidigare med i ett konsortium på Mackmyra vilket resulterade i att det står några sådana flaskor i skåpet.
SvaraRaderaTack för receptet.
Det både låter och ser gott ut, vi som skulle minska på det söta ... men lite kan jag ju smaka. Får nog göra en sats vid tillfälle - ska absolut inte skylla på tiden utan prioritering. Men ... skulle också vara gott med en liten whisky till.
SvaraRadera