tisdag 8 januari 2013

Pippi på fåglar

Utanför ett fönster i ett äppelträd har vi ordnat fågelrestaurang. Inte bara för att vi gillar de små liven och vill bjuda på energirika godsaker så att de klarar vintern. Nä - lite baktanke finns också med i bilden. 

Man kan stå innanför fönstret med kameran i högsta hugg och fota matgästerna! Undrar vad de som går förbi på gångvägen tänker när dom ser mig bakom gardinerna.... 

Inte blir det superkvalitet på bilderna men tillräckligt bra ibland. Lagom avstånd för mitt teleobjektiv och så behöver man inte frysa händerna av sig i vinterkylan.


De vanligaste fåglarna vid matbordet känner jag ju igen. Men hur de låter - det har jag ingen aning om och har länge sagt att jag ska lära mig. Det är ju skoj när man är ute i skogen om man kan känna igen vilka som är i närheten.

Köpte en fågelbok på bokrean för ett par år sedan med en cd-skiva med läten för det ändamålet. Om jag bara visste vart jag gjort av den. Har visst lagt den på ett "säkert" ställe....

Härom dagen råkade jag hitta en bra sida på nätet: Wildlife Garden´s Fågelskola. Mycket informativ och lättläst - och bäst av allt - med respektive fågels läten!

Här ska lyssnas!

16 kommentarer:

 1. Vilka klara och fina bilder du lyckats ta. Domherren är otroligt vacker. Jag är också dålig på fågelläten men har som tur en sambo som är duktig. Han får vara min lärare när jag behöver....:-)

  SvaraRadera
 2. Pippi på fåglar!!! :) Ja det har du lyckats med. Jättefina foton. Jag har ett fågelbord just utanför mitt köksfönster och kan sitta där i timmar och bara kolla in de små.Lugnande för själen

  SvaraRadera
 3. Fönstret verkar inte komma i vägen för din fotokänsla i alla fall. Jättefina bilder!

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder på dina matgäster! Brukar också vara inne på Wildlife Garden - trevlig sida :)
  Här matas det också och visst är det trevligt att kunna titta på fåglarna genom köksfönstret.

  SvaraRadera
 5. Bra fotoplats för det blev verkligen fina bilder och domherrar är ju så otroligt fina. Har kommit på att vi ju faktiskt har en del fåglar i vårt land som egentligen ser väldigt exotiska ut. Jag kan inte heller någonting om läten, jag frågar hela tiden och försöker lära mig.
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 6. Jag brukar också lura bakom fönsterrutan. Tyvärr är det gammalt glas i en del av mina rutor och det är inte alls bra att fota igenom.Funderar nästan på att byta glas på en del strategiska ställen.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 7. Vad gör man inte för sina bevingade vänner...även om det finns en banktanke med det hela??!! Likadant här...fast jag får lura i sovrumsfönstret, och inte med samma fina vinkel som du...och sen är det ofta kattsnor på rutan i just "skjutfältet"...men ibland får man dela på godsakerna!! Sen är jag urusel på arterna, ännu mindre på deras läten...Jättefina bilder du bjuder på!!
  Ha en bra fortsättning på veckan!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 8. Vilka fina fågelbilder!
  Tänk att jag har inte sett en enda domherre ännu i vinter.
  Blå- och svartmesar, talgoxar och pilfinkar är det som vanligen kommer och hälsar på här, men sedan det blev mildväder har det inte varit så många på besök.

  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 9. Vakre fugler, dompappen er absolutt min favoritt og vi ser den innemellom på hytta vår!

  Ha en fin onsdagskveld!

  SvaraRadera
 10. Toppenbilder! Det här är vanliga arter även hos mig men i år har vi ovanligt nog massor av siskor, både gråa och gröna. Dom brukar annars inte dyka upp förrän mycket senare på året. I år har dom tydligen inte brytt sig om att flytta söderut. Talgoxar är det däremot mycket färre av, dom som annars hör till de vanligaste.
  P1 har också en bra sida med fåglar och deras läten, men det är svårt att memorera så där, jag gör som med svamparna, lär mig en sort i taget.

  SvaraRadera
 11. Jättefina bilder! Här serveras också alla möjliga godsaker till småfåglarna, men antalet är inte på långa vägar så många som tidigare år.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 12. Fina bilder, översta är min favorit här, otroligt snyggt fotat genom fönstret!

  SvaraRadera
 13. Visst är det härligt att få ha så fina fåglar att titta på utanför sitt fönster. Jag fick en bok i julklapp förra året med en inbyggd cd skiva så man lätt hör hur fåglarna låter samtidigt som man ser hur de ser ut. Har verkligen kollat och lyssnat på den många gånger.

  SvaraRadera
 14. Själv köpte jag för nåt år sen "fågelsång" och den är underbar!

  margareta

  SvaraRadera
 15. Hej!
  Tack för titten hos mig!
  vilken trevlig blogg du har och du... fåglar är trevliga gäster i trädgården och visst är det ett plus att känna deras läten :)
  Lycka till!
  Må gott /bea

  SvaraRadera
 16. Himmel du är ju rena mästerfotografen..vilka läckra bilder på finfåglarna..så trevligt det är med dessa småfåglar. Så vackra..så vackra..

  SvaraRadera