måndag 28 januari 2013

På gång...

Hej - Vad har du på gång? frågar Facebook så fort jag loggar in. 
Jo det kan jag tala om vad jag sysslat med ikväll - skottat snö!! Det har säkert kommit 15 cm sedan igår kväll. Tack och lov inte blötsnö, men tungt i alla fall i dom mängderna. När jag kom från jobbet fick jag forcera vallen som plogbilen vänligt nog lämnat av på vår uppfart. Fantastiskt nog så tog jag mig in på gården i alla fall.

Eftersom vi bor i en sväng får vi gatans samlade tillgångar i snöväg tvärs över vår uppfart! Gissa om jag jublar när jag ska iväg på morgonen och får gräva mig ut. Eller kommer hem och inser att det inte går att komma in på gården utan ett gediget arbete. 

Vi har anlitat en traktorförare som ska komma och ta bort det värsta från uppfarten när det snöat. Idag när han verkligen var behövd såg jag inte röken av honom. Undrar hur han tänkte?

Nej - jag är verkligen ingen älskare av snö. Inte på vägarna i alla fall. Fast i lagom mängd är det rätt härligt förstås. När solen skiner, himlen är blå och det gnistrar som av diamanter i träden...

Nu blir det inget gnister på flera dagar. Det hotas med mer snö. En ny dos varje dag denna vecka. Fotoabstinensen börjar kännas av. Har inte använt kameran på flera dagar. Helgens övningar handlade om annat.

Får nöja mig med att testa inomhusfoto i lampors sken. Synd att doftande foton inte uppfunnits ännu.....

10 kommentarer:

 1. Så jobbigt med så mycket snö!
  Vi har blidväder nu och det ska bli så den här veckan i alla fall, så blir det nederbörd kommer den nog i form av regn.

  Det var ett väldigt vackert foto på dina liljor och doften kan jag föreställa mig. Den kan nästan bli lite för mäktig ibland.

  Kram, Ingrid  SvaraRadera
 2. Morron! Här kom det ca 1 dm snö men det har varit mildgrader så det har smält mycket. Det skulle bli milt hela veckan så vi får se till helgen hur mycket som är kvar av snön då. Ha det bra !

  SvaraRadera
 3. Men bilderna blev otroligt vackra...även utan doft!!
  Här är det plusgrader, och det tar på snön. Men sen "hotar de" med ny och mer snö till helgen...så de där vädergudarna tycks inte vara riktigt överens, det är lite slöseri med resurser kan man tycka...Är inte heller någon älskare av snö, och bor man som vi på landet, på en liten byvägssnutt dessutom...ja då är man inte prioriterade när det gäller plogning!! Så jag förstår hur du känner...och tänker!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Blidväder här (kanske en parantes) ännu väntar feb mars.

  mw

  SvaraRadera
 5. All snö har regnat bort hos mig nu, men jag misstänker att det fylls på med mer, tyvärr. Doftande foton hade inte varit dumt, men det kanske kommer så småningom. Kram

  SvaraRadera
 6. Om det är nån tröst så snöar det här oxå just nu. Suck. Men du har ju en fin blomma som du får titta på istället;) ha en skön kväll.

  SvaraRadera
 7. Om man ska skotta sig både in och ut från huset, så förstår jag att det är jobbigt!
  Och ni brukar få MYCKET snö. Här regnar det, så snön den smälter. SKÖNT!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 8. Sådana här dagar älskar jag den dagen då sista huset såldes. =) Men snöskottning ska vi visst kanske ägna oss åt i helgen, åtminstone om vi ska besöka ön.

  Förstår att du har lite abstinens med tanke på alla fina bilder. Själv har jag klickat hem en ny blixt, har saknats sedan jag tappade en i golvet för något år sedan och därefter bara haft någon sämre variant.

  Bilden du fotat nu blev också fin även om du längtar ut. Hoppas helgvädret blir mer fotovänligt.

  SvaraRadera
 9. Glömde ... att du också har en sådan nyfiken FB. =)

  SvaraRadera
 10. I måndags skottade jag i alla fall halva gården, bra motion försöker jag se det som :)

  SvaraRadera