tisdag 6 augusti 2013

Dramatik

I morse när jag satt i godan ro med min tekopp och läste nyheterna på webben small det till i det stora fönstret i vardagsrummet. Riktigt rejält dessutom. Lät som om någon slängt in en boll i rutan. Men på sjätte våningen - nää..

Måste upp och kika. Där ute på altangolvet ligger en fågel - tror det är en större hackspett. På rygg och till synes stendöd. Utslagen.... Brutit nacken tänkte jag. Stog en stund och tittade på den vackra fågeln. Stackaren. Vilket öde!
 

Rätt som det var ser jag hur den andas och benen rör sig lite. Så öppnar den försiktigt ögonen. Jag går bort ifrån fönstret för att inte stressa fågeln i onödan. Kikar på håll. Vips så vänder den på sig. Kommer på fötter. Då kan ju inte nacken vara bruten i alla fall tänker jag. 

Hackspetten sitter länge och stöder näbben på golvbrädorna. Blundar.
Rätt som det är kommer en mås flygande och landar på altanräcket. Jag viftar med armarna för att sjasa bort den. Hackspetten kvicknar till och försöker flyga iväg - men för lågt. Missar att altanräcket består av plexiglas längst upp. Rasar ner på golvet. Vilar en stund igen.


Efter en stund har fågeln samlat tillräckligt med krafter. Tar sats och flyger iväg - om än lite klumpigt. Klarar precis att komma över altanräcket och får hjälp av vinden att ta sig vidare.


Kan det vara hackspettens inbyggda stötdämpare som räddat den? Slutet gott hur som helst.....

 

16 kommentarer:

 1. Vilken tur att hackspetten klarade sig. Och du fick ju en riktigt spännande bildserie av den.

  Jag hade en trast som flög rakt in i mitt vardagsrumsfönster med en duns, men inte så farligt och den flög vidare efter en liten stunds vila. Här är ju mycket katter, så det vill till att fåglarna inte bli sittande på marken. Grannens Tussilago är en väldigt skicklig fågeljägare.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. vilken dramatik du fångade på bild ,kram Nette

  SvaraRadera
 3. Oh, lilla fågeln, jag är så blödig när det gäller djur.....dom är ju så fina och man tycker så synd om dom. Det har nog gått bra, det vill jag hoppas!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. De vill til att ha ett huvud som en hackspet . Undra vad måsen tänkte göra på EN som redan ligger!

  SvaraRadera
 5. Vilken solskenshistoria. Å vilken tur att måsen inte fick ta hackspetten, du är en räddande ängel känn det som du gjort en god gärning. Laila

  SvaraRadera
 6. Ja...det var verkligen dramatik på hög nivå!! Tur att han kvicknade till, och inte vet jag om det är sant eller spelar roll i detta fall, men jag har hört att hackspetten har hjärnan liksom liggandes löst i huvudet, just för att den inte ska få hjärnskakning när den jobbar som bäst...Knepig förklaring, men jag hoppas du förstår vad jag menar...*skrattar*.
  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Vilken dramatik! Tänk att från ett utslaget tillstånd kvickna till och kunna flyga vidare! Bra slut på en sorglig händelse!

  SvaraRadera
 8. Oh vilket dramatiskt möte med hackspetten. Skönt det gick bra. :)

  SvaraRadera
 9. Oj, vilket drama! Alltid otäckt när fåglar flyger in i fönster, tur att den återhämtade sig!

  SvaraRadera
 10. Herregud, vilket drama!!!! Är det så en hackspett ser ut. Har bara hört den, men aldrig sett. Han hade nog ådragit sig en rejäl hjärnskakning skulle jag gissa. Men vilket (fågel-)liv ni har på 6:e våningen. Ett härligt inlägg, där din prioritering ju är solkla - bloggen alltid först;-)

  SvaraRadera
 11. Men stackars liten.. den ser helt tilltufsad ut. Jag har faktiskt också varit med om något liknande fast det var inte på 6:e våningen :) den fågeln satt helt stilla en lång stund och jag trodde den var död men så plötsligt var den borta.

  SvaraRadera
 12. De er noen hardhauser. Og denne gangen klarte den seg. Men ikke alle historier ender like godt, dessverre. En fin serie du ga.
  Ha En vakker torsdag :)
  Mormor

  SvaraRadera
 13. Vilket drama undrar om det är en ungfågel den ser lite tufsig ut, skönt att det gick bra;-)
  Ha en skön torsdag

  SvaraRadera
 14. Ojoj, vilken historia! Tur att den slutade lyckligt, annars hade jag blivit ledsen. :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.