lördag 3 augusti 2013

Torskpaket

Alla får paket! All inklusive dessutom - allt finns i där, bara att packa upp och njuta! Så här i sommartider är dessa välsmakande paket perfekta att lägga på grillen. Övrig tid går de utmärkt att tillaga i ugnen.


 Ingredienser - per portion:
150 - 200 g torsk - gärna rygg
2- 3 färska potatisar, kokta
1 skiva citron
1 msk smör
0,75 dl crème fraîche
1-2 msk riven pepparrot
Dill
10 - 15 skalade räkor
Salt
Nymalen svartpeppar
Aluminiumfolie

Gör i ordning rejält tilltagna foliebitar - de ska gå att svepa om hela portionen och vikas så att inga godsaker rinner ut. Jag gör dem dubbla. 

Bottna med smör. Lägg på skivad potatis, citronskivan och fisken. Salta och peppra. 

Rör ihop crème fraîche med riven pepparrot och täck fisken med denna sås. Överst placeras räkorna och ett par kvistar färsk dill. 

Vik ihop paketet och se till att det blir tätt. Inget får förfaras! 

Grilla 10 - 20 minuter på medelgod värme. Tiden beror på tjockleken på fisken - en rejäl torskrygg tar ju betydligt längre tid  än en stjärt. Men pass på så att fisken inte blir "överstekt" och torr. 

Alternativt ugnsbaka i 175 grader ca 20 minuter.

Gott till är t ex en tomatsallad med lök och vinaigrette. 

4 kommentarer:

  1. Åh så gott det låter!
    Nu blev jag jättehungrig.
    Ha en fin lördag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  2. Det ser gott ut. Det är gott med räkor. Ha det bra !

    SvaraRadera
  3. Det var tokfel att läsa det här inlägget idag. Jag har gått omkring och längtat efter torsk hela dagen! Sant. Dock hade jag inte möjlighet att åka och köpa och nu är jag så sugen och vilket bra recept!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  4. Fantasktiskt gott!
    Beppan själv bjöd, oöverträffat.

    Tusen tack.
    Pigge

    SvaraRadera