måndag 26 augusti 2013

Randigt

Temat för veckans fototriss är randigt. Eftersom jag varit strängt upptagen bl a med att fiska denna helg så blir det tre bilder från arkivet för en gångs skull. Får duga det med...

Fotona togs i maj då vi var på ön Lovund - "Lunnefåglarnas rike" - en bit neråt kusten. 

Huset såg på avstånd ut som ett fallfärdigt ruckel där det avtecknade sig mot himlen. Snett och vint och riktigt på fallrepet. Men ack vad vi berdog oss! Ett riktigt läckert, arkitektritat hus som jag blev så förtjust i. Och sugen på att se hur det ser ut inuti. Ränderna då? Ja dem ser man på taket. Och även på den vita väggen... 

I väntan på färjan gick jag på span med kameran och hittade det randiga vattnet. 

Lunnefågel - en av mina favoriter bland våra bevingade vänner. Liten är den - och en snabb flygare. Och så vacker med sin randiga näbb och uttrycket i ögonen.
14 kommentarer:

 1. Vilka trevliga motiv du plockade fram!

  SvaraRadera
 2. Jag gillar ditt första foto, sån underbar kombo på små hus, inbyggt, utbyggt och nybyggt !!!!
  Och din fågel är ju bara så ovanlig och charmig att jag smälter för den me...

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 3. Va läckert!!! Vilket hus! Tänk att du fotat en Lunnefågel, vet att de finns på Island, var inte säker på att de fanns i Sverige. Fina bilder alla tre, men fågel blev lite extra för en 08.

  SvaraRadera
 4. å så vackert och jag vet nu att det är vackrare i verkligheten! Tillbaka till Lofoten ska vi någon gång framöver - då kanske blir det denna ö. Om jag inte är helt fel ute och cyklar tror jag att det finns en Lunnefågelkoloni på Stora Karlsö, Gotland. Jag har varit på ön, men då hade de givit sig iväg.

  Det finns så många vackra hus och nu förstår jag varför akvarellisten (stavas??) Lars Lerin målade massor med hus under sin tid på Lofoten. Har ni vägarna förbi Karlstad och Sandgrund ska ni besöka det. Det är bara hoppas att han just då visar någon av alla sina vackra "hustavlor". Det finns också en bok med hans målningar.
  http://sandgrund.org/

  Nu är jag återbördad till jobbet - första dagen idag - huvvaligen!!! ;-)

  SvaraRadera
 5. Vilka coola bilder, bra trissat!

  SvaraRadera
 6. Fantastiska smakprov ur ett vackert landskap. Kan inte välja en favorit och är glad över att man inte måste :)

  SvaraRadera
 7. Underbar bild på vattnet som bildar en hel del ränder där :)

  SvaraRadera
 8. Oj du vilken upplevelse..det är ju lycka att få se den där legendariska fågeln. Du har verkligen naturen som livsstil kan jag tro.

  SvaraRadera
 9. Jag behöver ju inte skriva att jag gillar bilderna, det vet du men att du också fick så fina och läckra ränder i foton - vacker triss.

  SvaraRadera
 10. Härlig triss! Vattenbilden gillar jag bäst.

  Gilla

  SvaraRadera
 11. Vad spännande att det lilla fallfärdiga huset visade sig vara ett riktigt fynd. Härliga bilder från naturen du bjuder på!

  SvaraRadera
 12. Ja, det är ju synd att bara gömma undan användbara arkivbilder. Det blev en fin triss.

  SvaraRadera
 13. Nordligt randigt och kargt. Fina bilder.

  SvaraRadera
 14. Vilket spännande hus ni hittade, skulle vilja se det inuti

  Har själv massor av bilder i arkivet som jag inte hunnit redigera, tar sin tid. Då har vi något att göra vintertid Beppan.

  Ha en fin vecka. // Lissen

  SvaraRadera