måndag 23 december 2013

Lucka 23

Mmmm - ljuva dofter sprider sig när jag gläntar på dagens lucka. Ingefära - och rostade nötter....

I Arlas häfte vintermat från 2011 hittade jag spännande recept på julgodis som jag inte kunde motstå att testa. Älskar ingefära i alla former. I kolaliknande smet blandat med rostade valnötter borde det bli kanon.



Ingefärskaramell med valnötter - 40 st
2 dl valnötter
100 g smör (det skulle vara Arlas förstås, men jag har Norrmejeriers :-)
3/4 dl ljus sirap
½ dl strösocker
2 tsk malen ingefära

Rosta nötterna i torr, varm panna. Hacka dem grovt.
Smält smöret och rör i sirap, socker och ingefära. 
Låt koka på medelvärme 4-5 minuter till gyllenbrun färg.
Blanda i nötterna. 
Häll smeten på  en bricka klädd med bakplåtspapper.
Låt svalna och skär i bitar.

Förvara svalt - och helst på ett säkert ställe om du vill ha kvar dem någon dag.
Hos oss blir det strykande åtgång.....

Adventskalender hos Anneli - A´la Foto

3 kommentarer:

  1. Ser väldigt gott ut ,God jul ,Nette

    SvaraRadera
  2. Himmel vad gott !! Lite svårt med just Arlas eller Norrmejeriers smör men det går nog lika bra ändå ;-) Önskar dig en Riktigt God Jul och en skön helg från Malta.

    SvaraRadera
  3. Här smyger jag in och norpar lite godis utav dig
    hinner ju inte med att koka nå godis mera före jul...
    det kanske räcker till ändå....

    GOD JUL FRÅN Rantamor.

    SvaraRadera