I Arlas häfte vintermat från 2011 hittade jag spännande recept på julgodis som jag inte kunde motstå att testa. Älskar ingefära i alla former. I kolaliknande smet blandat med rostade valnötter borde det bli kanon.
Ingefärskaramell med valnötter - 40 st
2 dl valnötter
100 g smör (det skulle vara Arlas förstås, men jag har Norrmejeriers :-)
3/4 dl ljus sirap
½ dl strösocker
2 tsk malen ingefära
Rosta nötterna i torr, varm panna. Hacka dem grovt.
Smält smöret och rör i sirap, socker och ingefära.
Låt koka på medelvärme 4-5 minuter till gyllenbrun färg.
Blanda i nötterna.
Häll smeten på en bricka klädd med bakplåtspapper.
Låt svalna och skär i bitar.
Förvara svalt - och helst på ett säkert ställe om du vill ha kvar dem någon dag.
Hos oss blir det strykande åtgång.....
Adventskalender hos Anneli - A´la Foto
Ser väldigt gott ut ,God jul ,Nette
SvaraRaderaHimmel vad gott !! Lite svårt med just Arlas eller Norrmejeriers smör men det går nog lika bra ändå ;-) Önskar dig en Riktigt God Jul och en skön helg från Malta.
SvaraRaderaHär smyger jag in och norpar lite godis utav dig
SvaraRaderahinner ju inte med att koka nå godis mera före jul...
det kanske räcker till ändå....
GOD JUL FRÅN Rantamor.