Kransekake är en traditionell "kaka" som bakas till jul och andra högtider i Norge och Danmark. Kort beskrivning = Mandelmassa som gräddas i speciella formar. I Sverige har vi ju Spettekakan som påminner om denna. Åtminstone i formen.
Adventskalender hos Anneli - A´la Foto
Skåne är ju speciellt känt för sin spettkaka, men jag kan inte påstå att jag är så förtjust i den. Det är lite för sött för min smak och detsamma gäller kransekagen. men det finns knappast några bakverk som slår de här skapelserna i utförande. Riktigt festliga.
SvaraRaderaAha... nu fick jag lära mig nåt nytt. Spettekaka visste jag var Skånskt men Kransekake var nåt nytt. Måste testa.
SvaraRaderaHa en bra måndag. Kram.
Nja, ingenting för mig alls. Inte spettkakan heller. Nu väntar jag på några luckor hos dig som innehåller något icke sött;-)
SvaraRaderaJa, det är gott!
SvaraRaderaOch vilka vackra bilder i förra inlägget! Helt ljuvliga!
Agneta kram
Jag brukar köpa kransekager när jag besöker Helsingör. Jag har svårt för om kakor smakar för mycket bittermandel, vilket nämnda kaka kan göra. Visst är de söta och en liten kaka räcker.
SvaraRaderaHa det bra.
Kram Viola
Såg Mitt i naturen programmet från Röst och om Lunnefåglarna. Tänkte på ........dig!
SvaraRaderaKram Karin
Kul att få se en sån kaka. Jag hoppas att den är åtminstone LITE godare än spettekakan för den är allt annat än god. :)
SvaraRaderaTrodde inte att kransekaker fanns på nåt annat ställe än i Danmark. Tänk vad man lär sig. :)
Den kakan såg god ut, men jag en en stor älskare av spettekaka också. Däremot bakar min norska väninna några julkakor i våffeljärn som smakar som om det enbart är potatismjöl i dem. Nu har jag lärt mig det så jag tar aldrig av dem. De riktigt fastnar i munnen. KRam /Kerstin
SvaraRaderaDen där är GOD :)
SvaraRaderaKrokan är ett gammalt svenskt festbakverk, det görs på mandelmassa precis som kransekaken. Spettekakan är faktiskt inte jämförbar på något sätt (och inte god heller :-P )
SvaraRadera