torsdag 8 januari 2015

Grådag

- men jag ser ljuset!!!

Idag har det varit en riktig gråvädersdag. Inte en strimma blå himmel eller en gnutta sol har vi sett. Men trots det märks det redan att ljuset är på väg tillbaka till min del av världen. Även om det bara rör sig om någon minut per dag så har vi avancerat från midvintersolståndets blygsamma "dag" mellan 10:03 - 12:58 till dagens notering 9:41 - 13.37. Vår dag är nu nästan fyra timmar lång!!!


14 kommentarer:

 1. Ja visst är det skönt att det blir ljusare. Vackert vinterlandskap! :)

  SvaraRadera
 2. Gråväder har vi här också för det mesta. Dagen däremot är just nu 08:45 - 15:41. Gillar bildens perspektiv och den ensamma människan där lååångt borta. Önskar dig 4 härliga dagtimmar imorgon!

  SvaraRadera
 3. Lite avundsjuk blir jag allt på snön, men jösses vilka korta dagar ni har så här års och det är ju inte så mycket att vara avundsjuk på!

  SvaraRadera
 4. Men så härlig vinter ni har! Då gör det mindre att solen inte lyser! Men var bor du som bara har fyra timmars dag? Måste vara långt upp i landet! Och visst är det skönt att ljuset är på väg tillbaka. Här märks det också tydligt! :)

  SvaraRadera
 5. Det är härligt när ljuset återvänder! Och ni har dessutom snö som lyser upp, det har inte vi, så trist...

  SvaraRadera
 6. I'm looking forward to longer days too, can't wait for the sun to shine :)
  But even without sun your picture turned out nice (I think because of
  the snow which I don't have here :)
  【ツ】Knipsa

  SvaraRadera
 7. Ni har en "riktig" vinter där du är! Vackert!
  Här har vi bar backe och regn ...

  SvaraRadera
 8. Ja det är skönt att det går mot ljusare tider och VÅR;-)
  Ha det bra

  SvaraRadera
 9. Vackert med snön, skulle önska mig lite av det här...bara för att det grå inte ska bli så mörkt.
  Mot ljuset!
  /Kiki

  SvaraRadera
 10. Lätt att glömma bort hur korta dagarna är i norr när vi gnäller över regn och gråväder! Så vacker det är med all snö! Här är totalt snöfritt men det ligger lite is på Stadsfjärden som ger en aning vinterkänsla!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 11. Vi har samma gråväder här och snön vräker ner. Varje minut av ljusets återkomst känns som bonus och räknas fr dag till dag.
  Snart är det VÅÅÅÅÅÅR!!!!!!
  Hälsningar
  Monica

  SvaraRadera
 12. Fin, vinterlig allé. Ja, nå er vi over det verste av mørketiden!

  SvaraRadera
 13. Mina kommentarer faller bort ur din blogg verkar det som... försöker igen. Även om ni inte har sol så har ni snö som lyser upp lite, det är alltid trevligt såhär på vintern, hoppas solen kommer snart som får snön att gnistra vackert :-)

  SvaraRadera
 14. Det går så sakteliga framåt på ljusfronten även här, men det är en väldigt skillnad på klara och mulna dagar. I dag. liksom i går, har inte ens all nysnö lyckats lysa upp gråvädret, dagen är som en enda sammanslagning av gryning och skymning. Det är bara att se framåt, för snart kommer de där ljuvliga vårvinterdagarna.

  SvaraRadera