lördag 7 maj 2016

Bisyssla

Åh vilka härliga vårdagar vi haft! Eller om man ska kalla det försommar.... 

Hur som helst så har det mesta av snön smält bort nu. Har krattat södersidan av vår tomt och röjt bort en del av förra sommarens blomsterfägring. Så snabbt gräset tittat upp. För att inte tala om Scillan och andra vårblomster. Vilken växtkraft! 

Och så har bina kommit igång med årets stora uppdrag - att samla pollen till småttingarna hemma i kupan. Blå Scilla = blått pollen.  

Havsisen är det inte mycket med. Sjunger verkligen på sista versen. Skulle tro att den smält totalt inom 4 - 5 dagar. 

Vi tog en promenad i skogen i eftermiddags. Har en del att göra där. Många björkar som böjts av snötyngder och granar som fått toppbrott. Har också en del att gallra. Märkte ut de träd som ska bort med sprayfärg. Underlättar när vi kommer med motorsågarna. Än är det för blött i markerna för fyrhjulingen att ta sig fram - men snart får vi packa matsäck och verktyg för härliga dagar i skogen!


 Äppelblommor på gång

 Sol i gräsmattan

 Rönnen blommar snart

 Här finns mycket att göra

Ingen is att lita på

   Här har björnen varit framme


 Bidam i full actionIn för landning

20 kommentarer:

 1. Å så skönt, våren har kommit till er också! Och arbete i skogen väntar, det är så skönt att vara ute och riktigt grovarbeta, man känner att man verkligen gjort något då!
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt fångat när den precis kommer in för landning! Härliga dagar nu!

  SvaraRadera
 3. Lyllos ni som har bin för här nere lyser de med sin frånvaro så jag blir orolig. Jättefina bilder från din hemtrakt och ni kommer snart ifatt ser jag. Tack för rundtur hos dig.

  SvaraRadera
 4. Nu har våren verkligen kommit igång hos er uppe i norr! Inte dåligt med knopp på både äppleträd och rönn! En ljuvlig tid nu, passa på att njuta så mycket du kan!
  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 5. Nu har våren verkligen kommit igång hos er uppe i norr! Inte dåligt med knopp på både äppleträd och rönn! En ljuvlig tid nu, passa på att njuta så mycket du kan!
  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 6. Vilka underbara vårbilder även om du
  fått med lite snö och is, ni har allt
  det fina kvar.
  Sista bilden har en riktig wowfaktor
  Jo det är Sture
  Ha en skön kväll;-)

  SvaraRadera
 7. Vilka fantastiskt fina bilder du tagit, biet som flyger in för landning är verkligen härlig. Våren kom verkligen med stormsteg och gick nästan över till sommar direkt.

  SvaraRadera
 8. Wow vilka bilder! Härligt att även ni börjar få vår och värme!
  Ja visst är det pirrigt när man ska fota åt andra. Har fotat bröllop och lite annat men då åt kompisar och gratis. Detta var första gången jag fotade via firman och fakturerade för det. Så jag hoppas de blev nöjda...

  SvaraRadera
 9. Underbara bilder. De nertyngda björkstammarna känns igen. Nog är det mycket jobb som tinar fram men det känns ju bara roligt. Fast jag har en liten festlig förkylning, men den ska väl flyga bort i vårljuset.

  SvaraRadera
 10. Underbara bilder! Favoriterna blir skilla med bi!

  SvaraRadera
 11. Vilka härliga bilder på biet. Känns konstigt att se bilder på snö nu fast det inte var länge sedan som den försvann här

  SvaraRadera
 12. Riktigt härliga bilder du bjuder på :) En mycket fin sammansatt helgbildserie. Björnen så mäktigt :) Snyggt med närbilderna! Lite vemod kan jag tycka när den sista snön försvinner... Men det kommer en ny vinter och givetvis ska vi uppleva en vår...

  SvaraRadera
 13. Så vacker och perfekt bild på biet som kommer in för landning! Det krävs både tålamod och stadig hand för att lyckas med ett sådant foto. Jag blir glad att se att det finns bin, här hos oss varken såg eller hörde jag några bin förra året, men i år surrar det för fullt i våra lönnar och runt bärbuskarna. Jag har gjort en bivattnare, man får försöka hjälpa dem så gott det går. Det vore förödande om de fortsatte att minska i antal så som de gjort under många år.

  Roligt att se hur våren/försommaren ser ut hos er. Här har scillorna blommat ut och avlöst av tulpaner, och pionerna har kommit igång väldigt bra, liksom syrenerna. Hoppas bara det inte blir riktigt kalla nätter, så att alla blomknoppar fryser bort. Det hände ett år, och då blev det inga syrener alls, väldigt tråkigt. Jag tittar och tittar på myrstacken, men jag är helt okunnig om björnar och förstår inte hur man ser att björnen varit framme..? Har den grävt i myrstacken? Jag är så ovan vid björnar i skogen, så jag skulle inte veta hur jag skulle bete mig om jag stötte på en. Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 14. Nu får vi njuta och lägga allt vacker på minne - suga i oss ljus och färger :)

  SvaraRadera
 15. Nu går det fort hos dig också! Så glad man blir för sådana här dagar.

  SvaraRadera
 16. Fantastiskt fint med det blått pollen på bidamen. (Vitsig rubrik.)
  Ha en fin vecka!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 17. Vilka bilder! Låg under mitt blommande plommonträd idag och såg bina arbeta......dom är flitiga som myror i sitt samlande. :)

  SvaraRadera
 18. Blått pollen! Så häftigt! Det har jag faktiskt aldrig sett, så stort tack för att du förevigade och visade det!
  Hoppas att det inte blivit för stort bakslag hos dig nu när kalluften tränger sig på igen. Visst vi vi bara att det ska bli mer och mer vår?

  SvaraRadera
 19. Du är en mästerfotograf. Ljuvliga foton. Läckert fångat på sista bilden.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 20. Våren som kom lite sent om sider och som övergick i sommarvärme kom snabbt av sig. Förra helgen satt vi i stugan med en kaffekopp i handen och njöt på vår ljugarbänk. Temperaturen visade på +26 och solen värmde skönt. I lördags när vi tog med oss barnen till stugan föll det snöblandat regn, termometern visade på + 5 och vi frös kopiöst. Över 20 graders skillnad på en vecka... Jag som är en fryslort föredrar värmen och dessutom älskar jag våren så just nu känns det lite tungt men men.... det kommer ju att bli bättre förstås och den som väntar på något gott ;) Så länge får jag njuta av dina fina bilder och din fina text. Ha det :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.