söndag 1 maj 2016

Sköna maj

- så välkommen....!

Vilket fantastiskt väder vi haft i helgen! Strålande sol, blå himmel och mååånga plusgrader. Inte snöfritt ännu, men snart. Har kört några rejäla fyspass med snöspaden för att hjälpa gumman tö på traven. 

Idag har vi rivit gamla uttjänta holkar vid stugan och satt upp nya så att fåglarna får någonstans att bo. Både knipor och småfåglar hoppas vi ska hitta dit. Spännande att se om byggena passar. På hemmaplan gjorde sädesärlan sitt första besök för året, glatt kvittrande.

Vi gjorde en inspektionsrunda i hamnen i Sundom också. Snart är isen borta på havet utanför och bryggorna och båtarna kan sjösättas. Det är en härlig tid vi har framför oss!

 13 kommentarer:

 1. Det har varit fantastiskt fint väder denna helg! Det behövde vi. Nu går det fort denna årstid så det gäller att försöka njuta av de ljusa kvällarna och allt som spirar och gror. Det är en fantastisk tid!

  SvaraRadera
 2. Bra att gumman tö får lite hjälp på vägen så att hennes arbete inte drar ut på tiden! Vilka härliga vårvinterbilder du visar! Och vilket väder ni har haft!
  Ha det gott där uppe i norr!

  SvaraRadera
 3. Ja nu går det fort, bara att försöka hänga med och njuta lite. Fågelholkar behövs det många, hoppas att du får gäster i dina!

  SvaraRadera
 4. Jag såg också sädesärlan idag! Den är såå välkommen där den trippar på, på taknocken.
  Det gäller att försöka njuta nu, så mycket som möjligt. Tiden är härlig och det är ju den vi går och längtar efter under den kalla långa vintern.

  SvaraRadera
 5. Härligt med lite vår hos er också:-)
  Den här veckan blir det visst sommar
  direkt här nere något jag som vårmänniska
  inte gillar.
  Fina bilder.
  Ha det bra

  SvaraRadera
 6. Nu har våren kommit till dig också, fina bilder.

  SvaraRadera
 7. Det är väldigt mycket vår i dina bilder, även om våren ser annorlunda ut hos mig.

  SvaraRadera
 8. Så fina bilder från din del av Sverige! Nog bor vi i ett avlångt land. Det är svårt att tänka sig att ni ännu har snö och is kvar, för här känns det verkligen som försommar idag.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 9. Gillade dina bilder från Torneträsk och Kopparåsen eftersom jag har varit där, men inte under vintern utan vid midsommar. Då hade isen gått upp på träsket någon vecka innan. Och när Räven raskar skulle sjungas runt majstången, så lät det "Räven raskar över träsket....". Och vi fick smaka Abiskos eller Sveriges största gräddtårta. Härliga minnen!
  Nu kommer vårvärmen till er på allvar, det lovade Per-Erik på TV.
  Kramar och tack för allt njutbart du bjuder på!
  Karin

  SvaraRadera
 10. A very interesting and photogenic place! I like the variety of scenes that it offers.

  SvaraRadera
 11. Vad många fina bilder du tagit på våren hos dej, här ser det helt annorlunda ut.
  Det var också kul att se en bild från insidan på en holk..... jag tror att jag har talgoxar i min i år och undrar om deras bo ser likadant ut.

  SvaraRadera
 12. Ja se där även ni har fått vår. Härligt med de första vårdagarna när man kan förbereda sig inför sommaren. Jättefina bilder från din del av landet.

  SvaraRadera
 13. Mysiga vårbilder du visar upp. Vilken strid vårbäck, redigt med vatten!
  Ser ut som det rinner undan, men har du sett någon våröversvämning där?
  Stor öppning i den nya holken, undrar vilka fåglar den passar för?

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.