söndag 29 maj 2016

På fågelspaning

Vilka fantastiska dagar vi haft! För att inte tala om kvällarna. Sommaren kom tidigt till oss i Norrbotten i år! Njuter i fulla drag av sol och värme. Tänk om man kunde spara detta och ta fram när mörkret och kylan lägrar sig. Tyvärr går ju inte det. Bara att suga på karamellen.... 

Ikväll har vi varit på fågelspaning runt Storavan med fotoklubben. Full aktivitet där med framförallt skrattmås, men även andra mer eller mindre sällsynta arter syntes i sjön. Tyvärr räcker inte mitt största teleobjektiv till för att få närbilder på skönheterna där ute i vattnet. Det gör istället vår tubkikare. Så intressant att studera livet runt sjön. 

 Janne Andersson guidade oss på fågelspaningen

Ljuva sommar!

 Trångbott på boholmarna

 Vigg

 Skäggdopping med kvällsmålet - attans så kort teleobjektiv jag har....

 Kanadagäss

Ulligt

 Häggen tokblommar - och doftar fantastiskt

 Kabbeleka och fotografer

 Fler fotografer

 Tornsvalor

Helgbilder

12 kommentarer:

 1. Jag antar att du beskriver en annan Storavan än den som ligger mellan Slagnäs och Arjeplog. En av de stora sjöarna, du kanske vet. Men så roligt att se alla de där fåglarna, (det är vår storavan för stor för). Jag har också det problemet att mitt objektiv inte räcker särskilt långt. Frustrerande! Tornsvalorna på sista bilden får nog förlita sig på kikare för att kunna ta till sig någon flygupplevelse.

  SvaraRadera
 2. Fina bilder blev det allt som vanligt. :) Bra att ha en tubkikare till hands i andra lägen.
  Trevlig avslutning på vårmånaden.

  SvaraRadera
 3. Låter som en väldigt härlig dag! Och nu vet du vad du önskar dig till nästa födelsedag :) Har ett tele på 270 och det brukar oftast räcka till. Många fina bilder ändå!!

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder i en somrig miljö! När min kamera inte räcker till brukar jag trösta mig med att jag inte behöver fota allt, det går att bara titta och njuta av ögonblicket.

  SvaraRadera
 5. Det har verkligen varit en ljuvlig helg, det är bara att njuta av det fina vädret när det går. Du fick fina bilder trots bristen på större teleobjektiv, att fota fåglar på håll är inte lätt.

  SvaraRadera
 6. Så härligt det ser ut! Och ja, man har alltid fel objektiv, är det inte märkligt så säg!
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 7. Nu är det verkligen så vackert, så vackert!

  SvaraRadera
 8. Visst var det tokblomning på häggen där ,trevlig med fågelspaning ,kramen Nette

  SvaraRadera
 9. Wow! The things you do for bird photos! It looks like a great way to spend the day.

  SvaraRadera
 10. Monica o Jacob31 maj 2016 10:25

  Undrar vart min kommentar tagit vägen?

  SvaraRadera
 11. Härligt med en bild på ja just de tornsvalorna. Vackert med all blomning nu i början. Skönt att komma ut och visst är skäggdoppingen fin trots ditt objektiv. Inte heller jag har något objektiv för fågelfoton. Tack för jag fick följa med.

  SvaraRadera