fredag 7 oktober 2016

Klurigt

Kan inte låta bli att förundras över allt som mänskligheten skapat. Så många kluriga personer det finns och har funnits. Några skapelser brukar stå utanför långlogen på hembygdsområdet. När jag var barn och bodde i södra Jämtland användes dessa av byns bönder. Undrar om det är någon idag som vet vad det är och vad man gjorde med dem?
7 kommentarer:

 1. Är det första en gödselspridare ?Det andra är ju en slåttermaskin eller slåmaskin som vi säger och den tredje en höräfsa ,ja du inte tror jag dom vet vad det är ,trevlig helg ,Nette

  SvaraRadera
 2. Jag instämmer helt mef Nette Cecilia!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Ooooops... Den sista känner jag igen, men minns inte vad den användes till. De andra har jag aldrig sett. Men jag älskar ju rost, så för mig är de faktiskt konstverk och jag är glad att de bevaras.

  Svar: Till din undran: dessa kartonger var inplastade. Företaget ville visa att de inte läckte när man hällde vatten eller nå't annat i dom. Å ankorna var väl bara en rolig grej. De var en färgklick också, då bruna kartonger ju inte är så upphetsande.

  SvaraRadera
 4. gödselspridare, slåttermaskin och sist en hövändare ej höräfsa, åtminstone klassas dessa maskiner så i Klövsjö. Jag har upplevt alla o sett dem i bruk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Släpräfsa. Du borde inte missa som har upplevt dem på plats samtidigt som jag :-)

   Radera
 5. Kan nog vara så att man kan kalla det höräfsa också det fanns en hövändare också den såg nog annorlunda ut.

  SvaraRadera
 6. Jo visst känner jag igen bondens gamla hästredskap!
  Vackert på bild mot den gamla ladan!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.