söndag 2 oktober 2016

Redan oktober

- och fortfarande blommar det i trädgården. Har väl aldrig varit med om maken. Njuter i fulla drag och hoppas på många fler soliga höstdagar. Tyvärr tog regnovädret i veckan kål på de färgrika rönnarna. Löven försvann i vinden. Bara bären kvar. Nog så vackra de också förstås.

I veckan har vi plockat lingon - igen - stora, fina och bara sååå goda. Vem var det som påstod att det inte finns lingon norröver i år? Till och med blåbären är fullt ätbara fortfarande. Inte alls frostnupna.

Helgen har delvis tillbringats i skogen. Vi har inspekterat ett skifte där vi planterade tall och gran för några år sedan. Trots att där är högt gräs och delvis vattensjukt så har en hel del plantor tagit sig. Så skönt. Arbetet var inte förgäves. 

Än finns färggranna löv kvar att njuta av

 Nyfiken


Mjukt 
Liten men stark

14 kommentarer:

 1. Vilka vackra höstfärger! Här har det mestadels varit mulet i helgen.

  Svar:Visste inte heller att sothöns intresserade sig för fisk. Det finns både häger och skarv i dammen så förmodligen har de fångat fisken och ungen har hittat den död. Den tog bitar av den.

  SvaraRadera
 2. Sköna naturbilder! Härligt med mustiga höstfärger, men här har vi knappast några ännu!Det var då en liten söt nyfiken gynnare du har fotograferat!
  Ha det bra där uppe i norr!

  SvaraRadera
 3. S"skönt när sommaren och hösten går lite hand i hand :) Fantastiskt fina bilder!

  SvaraRadera
 4. Den första bilden är helt suverän. Så otroligt vackert där. Åsså lilla Kurre som sträcker på sig.
  Å vädret här är också fortfarande en dröm. Kan stå ut med fyra plusgrader under natten närdet är 18 grader i solen under dagen:-)

  SvaraRadera
 5. Fina skogsbilder, men sjön och båten gillar jag mest.

  SvaraRadera
 6. Vilken skön höststämning du bidrar med! Bara åtta veckor kvar till advent!

  SvaraRadera
 7. Underbara höstbilder. Så fint du har fångat ekorren. Då kanske du om några år kan hugga dig en gran som du har planterat.

  SvaraRadera
 8. Den första bilden är suverän. Höstfärgerna är rejält lysande. Kram

  SvaraRadera
 9. Väldigt vackra bilder, den första är fantastisk!!

  SvaraRadera
 10. Vackra bilder du bjuder på.
  Plantera gran gjorde jag i som liten, hårt arbete, men också skönt att få vara ute.
  Skönt att de små plantorna tar sig.
  /Kiki

  SvaraRadera
 11. Vilka ljuvliga bilder. Ekorren var ju bara för söt

  SvaraRadera
 12. Håller verkligen med dig, vilken höst det varit. Men... nu är det slut med +grader, i alla fall här. Förra natten - 8 och inatt är det just nu, kl.01.00 -4. Har plockat upp sommarmorötterna i dag och hoppas bara att inte vintermorötterna fryser fast tills i morgon. Då kommer jag att försöka ta upp dem också. Skönt när man ser att planteringen tar sig. Här har den tagit sig så mycket att det är hög tid med röjning också.

  SvaraRadera
 13. Håller verkligen med dig, vilken höst det varit. Men... nu är det slut med +grader, i alla fall här. Förra natten - 8 och inatt är det just nu, kl.01.00 -4. Har plockat upp sommarmorötterna i dag och hoppas bara att inte vintermorötterna fryser fast tills i morgon. Då kommer jag att försöka ta upp dem också. Skönt när man ser att planteringen tar sig. Här har den tagit sig så mycket att det är hög tid med röjning också.

  SvaraRadera
 14. Jättefina skogsbilder och så härligt att vistas i skog och mark. Eftersom jag är från mörka småland med mycket granskog så gillar jag extra mycket dina bilder från skogen i norr. Lite speciellt och där långt långt in kan man finna mycket vackert.

  SvaraRadera