torsdag 6 oktober 2016

Öppet nu!

Fågelrestaurangen i äppelträdet utanför vårt fönster öppnade vi i förra veckan. Mycket välbesökt redan nu. Fullbokat från första dagen. Undrar om dom väntat på detta? Vi får fylla på både fröer och annat i stort sett varannan dag.

Bergfinkar kommer i stora flockar, liksom talgoxar och pilfinkar. Talltita, grönfink och blåmes kommer dagligen liksom Sibirisk nötkråka. Den senare väldigt orädd. Hade tänkt få se sidensvansarna kalasa på rönnbären - men tji fick jag. Dom passade på när jag var borta och nu är det tomt på bär!

 Vad glor du på? Får man ingen matro på det här stället?

 En av restaurangbyggnaderna
 
 Snälla - visst har du mer mat?! Jag är sååå hungrig.
 
 Nybygge för året. Fylls med margarin f n.
 


10 kommentarer:

 1. Vilka små trevliga restauranger för de små söta fåglarna! Förstår att de trivs hos dig! Många fina höstbilder ide senaste inläggen! Fantastisk höst vi har! Nu har det blivit frost på nätterna här men underbara dagar.
  Ja tror du nämnde nån gång att du är munkskänk. Visst är det roligt! :) Viner från St Emilion var riktigt kraftigt och gott men det vinner ännu mer på ett par års lagring till. Roligt var att den billigaste från Portugal blev favoriten hos de flesta :)

  SvaraRadera
 2. Så mysigt och välbehövligt med en fågelrestaurang! Vilka kanonbilder du fick, de var nog fåglarnas sätt att tacka för maten! Här söderut klarar fåglarna sig på egen hand ett tag till.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Mysigt med fågelrestauranger ... min öppnade lite försiktigt härom dagen och oj vilken trafik det blev direkt :)
  Fina bilder på dina gäster - nötkråkan har jag bara sett en gång och det var uppe i Hälsingland - tror inte de brukar komma häråt så ofta...

  SvaraRadera
 4. Oj såg att Nötkråkan hade förlovningsring på benet, ringmärkt alltså. Den brukar vara hos oss också, brukar kalla den för den ryska spionen !!
  Vi har ännu inte börjar mata fåglarna men snart är det nog dags, så kul med dom små liven.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 5. Bergfink och nötkråka finns inte hos mig, men även här är träd och bord fyllda av hungriga fåglar. Det är så mysigt när de flaxar runt i trädgården! Vilka fantastiskt fina foton du fick!

  SvaraRadera
 6. Redan dags för fågelbord! Har lite förkärlek för titan där. Sen om det är en entita eller en talltita det vet jag inte.

  SvaraRadera
 7. Vilken restaurangverksamhet du har! Å fågelholken i andra bilden är ju helt fantastisk. Typ en stuga i fjällen fylld med delikatesser. Nötkråkan har jag sett hos Rantamor tror jag. Resten av fåglarna känner jag inte igen. Koltrast har vi här och i år har vi haft besök av en sädesärla som jag till och med lyckades fånga på bild. Det är så den "rasbestämdes" av någon kunnig bloggare när jag la upp bilden.

  SvaraRadera
 8. Bergfinkarna är så fina och det brukar finnas här också, annars tycker jag att det är dåligt med småfågel här på Odvalds. Det var annat på Stenstugu, där fågelboken alltid låg redo vid köksfönstret.
  Det kanske är dags att köpa hem fågelmat och börja "mata in" fåglarna.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 9. Hade några bergfinkar i sommarstugan, och det tog ett tag innan vi lyckades arta dom. De gömde sig i björken bredvid fågelmatningen. Men med mannens tubkikare så såg vi dom bättre.
  Bergfink är invasionsfågel de åren då det är gott om bokollon. Då kan de tom övervintra om det inte är för mycket snö.
  Kramar Karin
  Nötkråkor är sällsynta hos oss.

  SvaraRadera
 10. Hei
  Ja, nå er det på tide å mate småfuglene igjen. Flotte bilder!

  Vivishagerom

  SvaraRadera