söndag 23 augusti 2009

Dop


Igår döptes vårt yngsta barnbarn. En vacker sensommardag med sol och blå himmel. Erika, Anja, Nova har nu uppnått en aktningsvärda åldern av 4,5 månader. En liten dam som vet att uppföra sig..... Hon var så nöjd och belåten - som hon oftast är - i kyrkan. Log dessutom sitt allra vackraste leende åt prästen efter akten. Gissa vem som blev charmad!

Dopklänningen virkade Novas mormors mor för 32 år sedan till Novas mosters dop. Klänningen har sedan dess använts till Novas mamma och till mosters barn. Fint att ha något som minner om släkten och som går i arv i generationer. Dessutom är det en vacker och ovanlig dopklänning. Ska ta mig för att brodera namn och dopdatum på fodret på alla barn som döpts i denna klänning. Vinterprojekt...

Det var tre småttingar som skulle döpas samtidigt, så kyrkan var välbesökt. När det blev dags för själva dopet fick alla barn som ville hjälpa till att hälla vatten i dopfunten. En hel skara ställde upp. Fin ceremoni!

Efter sång och fotograferande i kyrkan bar det av hem till oss för att fira lillfrökens första officiella framträdande med tårta och kakor. Nova var på ett strålande humör hela tiden. Det fanns många famnar att sitta i - än så länge är ingen farlig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.