Komponerade en ny middagsrätt igår! Iden fick jag på bloggen "Maten jag äter", där den är en kall sallad och heter Floridasallad.
Eftersom jag är en sådan som helst äter varm mat till middag, så blev det en egen variant. I stort sett enligt LCHF-tänket. Receptet räcker till 3 personer - bra att ta med den extra portionen till jobbet som lunchmat.
* Rensa och dela 8 -10 färska champinjoner i bitar. Fräs dem i smör/rapsolja någon minut. Salta och peppra. (Svartpeppar från kvarn) Lägg över i skål.
* Fräs 1 paket bacon skuret i strimlor och lägg över hacket i champinjonskålen.
* Fräs 1 paket bacon skuret i strimlor och lägg över hacket i champinjonskålen.
* Hacka ca 1/4 vitkålshuvud, 1 gul lök och ett par vitlöksklyftor. Mjukfräs detta och lägg över i skålen med svamp- och baconfräset. Blanda.
* Koka några buketter blomkål - gärna i micron några minuter med lite vatten och en nypa salt.
Lägg blomkålen ovanpå blandningen i skålen och strö över färsk, hackad persilja. Njut tillsammans med en skvätt balsamvinäger som sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.