lördag 17 mars 2012

Lördagskväll


Tystnaden har lägrat sig över nejden precis som mörkret. Njuter - åtminstone av det förstnämnda. Har förmånen att umgås med yngsta barnbarnet under helgen. En gladlynt ung dam på snart tre år. Har bestämda åsikter om det mesta och vill lösa saker och ting på sitt eget sätt. Social och spontan med stort självförtroende. Nyfiken på livet och suger åt sig allt som händer runt omkring. Ibland testas min gamla förskollärarkompetens till det yttersta......

Undrar vad det blir av henne när hon blir stor!? Kommunalråd kanske. Eller statsminister. Hoppas hon ordnar något trevligt äldreboende åt gamla mormor och morfar då. Där det finns gym, resebyrå, restaurang - gärna med en stjärna i guide rouge - och så ett ljusterapirum. Det ska va´ gött å leva, annars kan det kvetta....


För övrigt har fokus de senaste dygnen varit koncentrerad till Kebnekaise och den fruktansvärda olycka som drabbat de fem Norska officerare, som befann sig ombord på Herkulesplanet som flög rakt in i bergväggen och exploderade. Känner så starkt med deras familjer.

8 kommentarer:

 1. Ja man nästan ser på den underbara bilden att det är en dam med vilja, stark sådan...men vilken söt unge!! Hur kan man säga nej där...?? Förstår att mormor smälter som smör i solsken...Å måtte hon få nytta av sina vilja, och mormor och morfar med...det där med äldreboendet tyckte jag lät bra.
  Det är fruktansvärt det som hände med de norska officerarna, vilken tragedi. Å vilket hemskt jobb för polis och annan personal att leta kroppsdelar. Ingen lätt uppgift.
  Ha en bra söndag och njut av de ostyriga lockarnas brud!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Det är en fruktansvärd olycka som hänt. Norge är hårt drabbat. Men jag har bestämt mig för att jag inte kan ta all världens olyckor på mina axlar, som jag har en tendens att göra. Livet är för kort för det och det ska vara gott att leva. Så jag försöker undvika pressens djupdykande i detaljer. Mysigt att ha ett litet kramvänligt barnbarn! Mina har passerat den åldern för länge sedan.
  Trevlig söndag och kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 3. Det gäller att uppfostran barnbarnen rätt. jag försöker också få mina att förstå att jag en gång blir äldre och vill ha det bekvämt. Än fattar de inte att jag ska bli äldre. Jag är fortfarande den allra bästa lekkamraten
  Visst är det underbart att få rå om dem
  kram

  SvaraRadera
 4. En underbar dag att få ha barnbarnet omkring sig, bara du och flickan!

  Ha en trevlig kväll!

  margareta

  SvaraRadera
 5. Vilken liten sötnos! Hon ser ut att ha glimten i ögat och kommer säkert att ha många bra idéer i framtiden, som hon vill genomföra.

  SvaraRadera
 6. Så söt hon är!

  Jo jag tänker också mycket på olyckan med herkulesplanet, så fruktansvärt hemskt.

  SvaraRadera
 7. Jag ser att den lilla damen har vuxit sen förra gången hon syntes på din blogg. Glimten i ögat och det stora leendet är dock detsamma.

  SvaraRadera
 8. Så fin bild på lilla barnbarnet! Livets efterrätt :) Visst vill vi ha det lyxigt när vi kommer till "himmet".

  Tack för besöket!

  SvaraRadera