tisdag 27 mars 2012

Vårblomma?


På väg till jobbet i morse. Solen tvekar bakom molnen. Fågelkvitter - och kvicksilvret strax över nollan. Gångvägen fri från snö i stort sett hela vägen in till stan. Så härligt! Lätt att gå när man slipper vara rädd för att halka.

Får syn på nå´t svart som ligger på snödrivan. Kollar närmare. Inte någon vårblomma precis..... Det är en påse med hundbajs! Måste vara någon som har haft mycket otur när han tänkte. Bra att plocka upp efter den fyrbenta telningen, men sedan - bara slänga påsen i snön. Hur klyftigt är det? Hade ju varit bättre då att låta bli att ta upp det vovven lämnat efter sig. Det försvinner ju årminstone rätt snart ner i marken. Det gör ju inte en plastpåse.

Morrrrrr - nu har jag fått gnälla av mig.

Betydligt trevligare syn möter mig inne i sta´n!

Vackra trähus - det ena gammalt, det andra nytt, men byggt i stil med omgivningen.

Ännu en väggmålning - med motiv från bygden

11 kommentarer:

 1. Verkligen glada bilder bortsett första! ;)

  SvaraRadera
 2. Ser att ni har snöfritt i stan, och underbara väggmålningar på husen! Hoppas att du snart får uppleva våren med alla vårblommorna! Innan dess, håll till godo med fågelkvitter, det är härligt det med, precis som du skrev!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 3. Man kan ju verkligen undra över hur den hundägaren tänkte. Vilka vackra hus ni har. Härligt när man anpassar det nybyggda efter övrig stadsbild.

  SvaraRadera
 4. Håller med dej, de där svarta påsarna gör då ingen glad, och absolut ingen nytta heller om de ligger slängda så där!! Ser det alltför ofta tyvärr, och hur svårt kan det vara att bära med sej den lilla påsen...??
  Vilka fina husmålningar ni har!! Är det en och samma konstnär som tagit sej an uppdraget, eller?? Annars tycker jag man mest ser "målningar" av den yngre generationen, och mer i sprayform...
  Ha en bra dag!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. En sån gullig liten stad. Där gammalt har sparats och blandats med nytt.

  Fy för hundägare som ej ta upp plastpåsen.

  margareta

  SvaraRadera
 6. Det första jag tänkte på var: Titta norrländskt graffiti. Det är vackert med väggmålningar om det görs på rätt sätt
  Sköt om dig

  SvaraRadera
 7. Maken är mycket intresserad av att åka till Boden för att titta och lyssna på ett dragspel som är till salu där, så kanske blir det av så småningom att jag kommer mig dit än en gång. Då ska jag kollain stan lite mera nog än jag har gjort vid de två tidigare besöken. Och komma ihåg att ta med mig kameran, så mycket fint som det verkar finnas där att fotografera. Bortsett från svarta vårblommor i plast.

  SvaraRadera
 8. Såna "vårblommor" har vi tyvärr här också. Bilderna på husgavlarna är ju fantastiska!

  SvaraRadera
 9. Ta upp skiten och sen kasta den på snön - tyvärr förekommer det rätt ofta - men hur tänker man.
  Vilka fina målningar på husen. Vem bekostar detta?
  Jag måste tala om att du hade en fantastisk triss. Jag har ingen fotoblogg och inte så duktig med kameran, men ibland tycker jag att det är roligt att vara med.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 10. Fenomenet med kastade bajspåsar känner jag också igen. Det är ju betydligt vänligare mot naturen att låta bli påsen i så fall. Mycket snö fortfarande ser jag, men vilka underbara målningar på husen.
  Trevlig fredagkväll Beppan!

  SvaraRadera
 11. Man undarr alltid hur de tänker när de ställer ifrån sig bajspåsarna så där. Vi kan ibland ställa ifrån oss påsen för att slippa bära med den på hela promenaden, men då plockar vi alltid med oss den på hemvägen igen. Fint med den sortens grafitti på väggarna! Trevligt!
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera