tisdag 29 maj 2012

Återhämtning

- behövs just nu.

Efter en helg som bestått av vedarbete från fredag eftermiddag till måndag kväll så känns det i gammelkroppen - fast skönt att få jobba med kroppen som omväxling. Man sover så gott - ovaggad.... Särskilt efter en välbehövlig bastu.

Vi har hämtat långved från skogen, kört hem, sågat och klyvt. Travat en hel del också. Så skönt att ha kommande vinterbehov avklarat. Rikedom kallar jag det! Nu får veden ligga och torka några veckor i sol och vind. Och så gott det doftar från den nykluvna veden - går där och njuter runt travarna.


Ikväll skulle jag egentligen ha behövt rensa i rabatter och fixat trädgårdsland, men av detta blev intet. Det enda jag åstadkommit är en liten inspektionsrunda för att se vad som behöver göras. Kalla vindar och gråmulet väder tillförde minsann ingen energi heller....

Härligt att se växtkraften därute. Trots denna sega vår så blommar det en hel del redan. Fort går det med dagsljus dygnet runt.
Åh denna ljuva tid - den bästa på året!

Äppelträdet på gång att blomma. Hoppas insekterna hinner
komma och hjälpa till med pollineringenVisst behöver gräset klippas - men det får faktiskt vänta tills gullvivorna blommat ut!
Dom växer inte vilt här i norr - dessa har rymt från rabatten.

9 kommentarer:

 1. Det ser ut som om ni inte behöver frysa i vinter i alla fall. Sonen håller också på och kämpar med ved på helgerna.

  Så vackert det blommar vid dig!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Härligt med det där ursprungliga, att börja från stående träd och sedan elda det i spisen på vintern, det gör gott åt stenåldershjärnan. Själv har jag gjort veduppehåll några dagar på grund av klen rygg, men i morgon måste jag fortsätta.

  SvaraRadera
 3. Barndomsminnen det där med doften av vedträn. Älskar blåa blommor av alla de slag. Du verkar ha ett härligt liv som får vara ute i friska luften. Visst är det skönt att ibland få bli riktigt trött i kroppen och inte bara knoppen.

  SvaraRadera
 4. Jag älskar doften från nystaplade timmerhögar, dom där som ligger utmed vägarna.
  Nu händer det så mycket i trädgården att man egentligen inte har tid att vara inomhus. Tyvärr växer ogräset fortare än det man planterat, i alla fall i vår trädgård som är en före detta betesmark.
  Jag ser på dina fina bilder att ni ligger en bit före oss vad gäller sommarens ankomst.

  SvaraRadera
 5. När jag läser om veden så är det nästan fast bara nästan att jag längtar till hösten. En sprakande brasa när mörkret faller det är livskvalite. Så kul att växtligheten är på gång. jag tycker det var alldeles nyss om du visade sista snövädret
  Ha ett fint slut på veckan

  SvaraRadera
 6. Oj, vad nöjd du måste vara nu efter slitet med veden.. Det blommar så fint hos dig också..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 7. Ujejuj...den veden värmer många gånger...å guuud va min man är trött på att höra de orden***skrattar***!! Förstår att det känns rejält i kroppen.
  Här blir vissa delar av gräsmattan inte heller klippta förrän vivorna blommat över, sen får klipparen verkligen tugga sej igenom det tjocka gräset...
  Fina bilder på allt som blommar hos dej, den oklippta gräsmattan inte att förglömma!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 8. Här har det hänt en del sedan sist. Jag "ligger efter" med både läsning och kommentarer hos mina bloggvänner. Visst är det fantastiskt med alla kunskaper man kan skaffa sig genom datakurser. Grattis - och resultatet ser vi i dina bilder.
  Din stora vedhög gav mig ett barndomsminne. Det var när vi "lavade" vedtäden och ytan utåt skulle vara plan, nästan på millimetern. Far var väldigt noga och snyggt såg det ut.
  Jag håller med att inte kan man klippa gräsmattan förrän gullvivorna vissnat ner. I mitt föräldrahem blommade tusenskönor i gräsmattan och jag tyckte det blev så tråkigt när gräsmattan var nyklippt. Blommorna verkade ha överlevnads-förmåga för det dröjde inte så många dagar förrän de fanns där igen.
  Här i Mälardalen blommar konvaljerna nu - min älsklingsblomma.
  Ha en fortsatt fin vecka.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 9. Att fylla på förråden är lycka, ved, bär, svamp, allt, det känns så rikt! Jag håller med och ved luktar så gott.

  Vilken fin aurikel du har, jag har just upptäckt denna lilla skönhet!

  Agneta kram

  SvaraRadera