fredag 4 maj 2012

Värme

- behövs för att kläcka små dunbollar. Mamma hönan står för den, liksom för att ta hand om småttingarna sedan dom kläckts. Hon vakar över dem så att de undviker faror som lurar, lär dem hitta mat och växa upp till riktiga höns.

Hoppas dom får fortsätta att leva i frihet och gå och sprätta i gruset, sanbada och hitta sin sittpinne och ett fint rede. Vem tusan kom på idén att stänga in hönorna i trånga burar - så långt ifrån deras naturliga sätt att leva?
Den här familjen bodde på innergården till ett vinmuseum längs Dourodalen
 Pappa tuppen höll till i baren........

Fredagstema hos Sinneskatten

19 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder som utstrålar
  både värme och även lite humor, enligt
  mig. :-)  http://pyssligasussie.blogspot.se/2012/05/varme.html

  SvaraRadera
 2. Dina "familjebilder" är superbra!

  SvaraRadera
 3. Oj vilka gulliga små kycklingar, de behöver verkligen värme :)
  Hoppas värmen även kommer till dig(den stannar säkert inte i Skåne)
  Ha en skön helg.
  Agneta

  SvaraRadera
 4. Det var härliga bilder på temat!

  Nu kom jag på att jag glömt att titta in hos Carina och länka in mitt bidrag.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Vilka sötnosar, gillar den som är lik mamman så fluffig och söt;-)
  Ha en skön helg, vi har ingen värme vi heller allt i trädgården ligger efter.

  SvaraRadera
 6. Jag gick på det i förra inlägget. Undrar just hur det är ställt med min fantasi. All djur uppfödning har ju en tendens till att vicka över och bli industri. det är så tragiskt. här kan man verkligen stå för att säga Det var bättre förr. men du tuppen som gick där han såg ut som han ägde stället. Jag skulle ha gått omvägar om jag var där.
  ha en fin helg
  Kram

  SvaraRadera
 7. En härlig tolkning av värme, hönan och ruvande som resulterar i små dunbollar. Fin vingård ni fick bo på! DEt så underbart rofyllt ut!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 8. Var sak på sin plats, skridskorna i kylskåpet!

  SvaraRadera
 9. Hahaha... roligt med tuppen i baren!

  Ja nog är det hemskt med att man tränger in hönor i trånga burar, det ska man tänka på när man köper ägg på affären, nog är det värt att betala lite extra för att hönorna ska få ha det bra!

  SvaraRadera
 10. Det är väl ekologiskt? Fast jag undrar med tuppen i baren...

  SvaraRadera
 11. Tuppar är sig lika världen över! Lösgående höns är inte att tänka på när man har dom hundar jag har, båda fascinerade av fåglar. Sen är det det där med rovfåglar som gör sina lovar häråt ibland. Men några år har jag haft sommarhöns i hönsgård, sådana som utsorterats från äggfabriker, nakna och dödsförskräckta för att sätta ner mer än en fot i gräset. Fantastiskt ändå hur fort dom rehbiliteras och hur duktiga dom är att producera. Att dom vid sommarens slut blev nackade och mat till berguvar kändes inte alltför hårt.

  SvaraRadera
 12. Åh, så söta! Det är grymt att stänga in hönor och kycklingar i fabriker. Självklart ska alla djur ha rätt att leva så naturligt som möjligt, även om dom blir till mat senare. Tuppen är ju för rolig. Klart man hittar honom i baren!

  SvaraRadera
 13. Ska börja med att berömma din fina värmande header. Har tänkt det länge nu men glömt bort det när jag börjat knacka ner en kommentar till inläggen :) För de är alltid så fångande och idag är inget undantag. Humor och lekfullt allvar i värmande kombination.

  SvaraRadera
 14. Hahahahahahaha! Dom är ju faktiskt ganska lika oss människor. Åtminstone om tittar på fördelningen av sysslor......;)

  SvaraRadera
 15. Ja, papporna är sig lika ...

  SvaraRadera
 16. Ja papporna har lärt sig konsten att koppla av..,nåt att ta efter kanske..
  men bara på Fredagar!

  SvaraRadera
 17. Lyckliga de som kan ströva runt så och njuta av solvärmen...Herr Tupp behöver något för halsen så att han kan gala :-))


  själv har jag mött sommaren i Prag därav min något sena kommenterande idag.....

  SvaraRadera