tisdag 15 maj 2012

Grattis!

- det säger vi till vårt äldsta barnbarn som fyller 9 år idag! Tänk - jag tycker det var nyss han var en liten parvel som tultade omkring på gården. Nu tultas det inte, nu körs det fyrhjuling så det ryker. Åtminstone "ryker" det lervatten..... Lycka!

Lillebror håller sig till tvåhjuling för tillfället. Lär sig att stegra och trixa. Ibland går det inte som han tänkt - åker på näsan i backen. Inga sura miner för det. Upp igen för nya rekordförsök. Kanske en blivande cirkusartist??


Inte dumt att mata fåren i granngården heller - och gosa med de söta, ulliga, helt orädda småttingarna en stund.


Idag blev det premiärtur för året med båten ut på fjorden. Solen värmde gott, men vinden tog i lite för mycket för vår lilla fyrametersbåt. Det blev till att hålla sig nära land och trolla några varv. En torsk och en sej fick vi (jag :-) !!) innan vi insåg att det var bäst att ta sig i land undan vinden. Ska bli gott med färsk fisk till middag!

Ha ha ha - ordkollen hade gjort ett rött streck under "fyrametersbåt". När jag högerklickade på ordet hade datorn föreslagit åttametersbåt istället! Det vore onekligen perfekt - tänk om det vore så enkelt att byta båt!
Balsam för själen är veckans onsdagstema
Barnbarn och fisketur är båda balsam för min själ - på olika sätt!


23 kommentarer:

 1. Lyllos nioåring. Jag skulle också vilja köra fyrhjuling. Der ser roligt ut.

  SvaraRadera
 2. Grattis säger jag en dag för sent!! Förstår att han trivs å fyrhjulingen, det skulle även större män göra kan jag berätta...!!
  Så skönt att även ni har riktig vår nu, med sjösättning och allt. Som bonus fick ni middagen fixad också, inte alla som har egenhändigt fångad fisk på matbordet!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Har du upplevt en nyutslagen bokskog i Skåne? Fångat ljuset? Du hade säkert gillat det, du som kan fånga så mycket fint med din kamera.
  Här är redan sommar, i varje fall om man tänker på alla träd som slagit ut, och hägg och syren blommar för fullt. Tittar man på temperaturen hurrar man inte så mycket. Men med vinterjackan på är det behagligt även i 10 gr och snålblåst.
  Önskar dig en fin Kristi Himmelsfärdsdag!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 4. Ja det måste vara sann lycka att trycka pelle i botten så leran sprutar:-)))
  Vilken söt bild med lillebror och fåret.
  Inte illa när husmor ser till att det finns mat på bordet.
  Ha en skön flygarhelg;-)

  SvaraRadera
 5. Grattis till barnbarnet 9 år är en härlig ålder, härlig balsam för själen du har.

  SvaraRadera
 6. Nog är det balsam för skälen alltid. Både med barnbarnen och fiskarna. När jag fiskar här så blir det mest abborre som fastnar. De är rätt goda de med om man röker dem
  Ha en fin röd dag i morgon
  Kram

  SvaraRadera
 7. Så härliga bilder på dina barnbarn!

  Jag kommer osökt att tänka på våra grannbarn. Storebror fick en riktig cykel och cykelhjälm och lillebror ville ju inte vara sämre, så han tog ett plastspann och satt på huvudet, för han skulle ju också ha hjälm!

  Full fart framåt på trehjulingen, spannet ramlade ner över ögonen på honom och han körde rakt in i en vägg.

  -De gådde inte, jag sådde ingenting! snyftade han när mamman kom för att trösta honom.

  Ha en fin Kristi Himmelsfärdshelg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 8. Haha den där ordkollen är en ständig glädjekälla och balsam för själen på sitt eget lilla vis. Finfina bilder på härliga barnbarn i full aktion och att hålla sig i rörelse är en balsam för själen det tycker jag med. Fiskelycka lär ju ocskå vara en populär balsam men den har jag inte erfarit..ännu.
  Ha en skön Kristi flygaredag!

  SvaraRadera
 9. Härliga bilder :) Jag har inga barnbarn än men fiske älskar jag :) Ja tänk om man kunde uppgradera båten med ett klick :)

  SvaraRadera
 10. Här var det många snygga och härliga foton! Balsam på olika sätt. Grattis till nioåringen, vilken lycka!
  Köra runt på en fyrahjuling skulle jag själv gärna vilja göra! ;-)
  En fisketur är onekligen balsam som jag själv brukar göra, främst ute på landet.
  Kul tolkningar du bjuder på, trevlig helg. :-)

  SvaraRadera
 11. Härligt fartiga bilder. Mitt barnbarn är också 9 år och jag tycker som du...vart har åren tagit vägen? Kram

  SvaraRadera
 12. Min make vill ha en fyrhjuling i 62-årspresent!
  Det är väl aldrig försent att bli "9 år igen"?
  Åh så härligt med färsk fisk, skulle lägga ut nät här om jag hade båt...
  Kan du fixa en tremeters till den som ingen båt har?

  SvaraRadera
 13. Så lenge jeg kan fiske fra land, er jeg helt enig.
  Flott serie.

  http://www.starbear.no/mormor/2012/05/16/onsdagstema-109/

  SvaraRadera
 14. Alldeles underbart att bo som ni gör .. lite landet så där :) Barn o barnbarn är det käraste vi har och så klart de är balsam för själen .. visst springer tiden på, kan knappt fatta det heller att mina äldste barnbarn är 21 och 19 år .. den minste är bara 14 månader ... än så länge.. Tiden springer fortare än klockan ..

  SvaraRadera
 15. Fantastisk at livet er som balsam for sjælen. Ofte kan det ske det modsatte men for det mester er det at bare at være til er "balsam for sjælen" - Tillykke med gutten ;)

  SvaraRadera
 16. Ja allt är balsam för själen ....färsk fisk yeeeeeeehhhhhhhh!

  SvaraRadera
 17. Det var mycket här som var balsam för själen!! Härliga foton! Ha dé!

  SvaraRadera
 18. Kjenner igjen mye av sjelefryden her, skjønt kanskje fra en del år tilbake. Bortsett fra fiskingen da, det skal jeg forresten prioritere igjen i sommer. Morsomme bilder :)

  SvaraRadera
 19. Ja att fiska är balsam. Numera fiskar jag inte men jag har fiskat mycket i min dar. Nu har andra intressen fått företräde. Inte så dumma de heller. Härligt med barnbarn. Själv har jag inga så jag får glädja mig åt andras. Ha en fin kväll. Bilderna är jättefina.

  SvaraRadera
 20. Om man nu bygger en så pass invecklad mojäng som en fyrhjuling kan man ju undra varför dom inte sätter dit stänkskärmar när dom ändå är igång.
  Härligt att köra för födelsedagsbarnet kan jag tänka och det är säkert inte han som ska tvätta kläderna senare.
  Ooh så sugen jag blir på färskt havsfisk när jag ser bilden du tagit på er fångst. Förståndigt av er att inte sätta er upp mot havets krafter i den lilla båten. Om ordkollen haft rätt skulle ni kanske kunnat ha varit ute lite längre! Kul grej det där.

  SvaraRadera
 21. Men vilken lycka för en 9-åring! Jag skulle också vilja köra fyrhjuling. ;) Vilken härlig tolkning på temat med många fina bilder. Nog är det balsam i dom alltid.
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 22. Kan bara instämma att det är balsam för själen att fiska i Norge, men jag gillar bättre att stå på land och kasta, helst i saltströmmen. Fast egentligen är det ju balsam för själen att bara vara i Norge...
  Grattis till barnbarnet som fyller 9, min lilla tjej har nyss fyllt 9 också!

  SvaraRadera
 23. Min dotter fyllde 12 den femtonde... Grattis åt barnbarnet.
  Fina bilder som ger balsam för själen

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.