- Smält smör i en kastrull. Bryn löken sakta på medelvärme i kastrullen, rör regelbundet. När löken är gyllene tas den upp och får svalna.
- Rulla ut smördegen. Fördela ut ansjovis och lök jämt över smördegen. Rulla ihop till en rulltårta. Skiva cm-tjocka skivor med vass kniv. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Ställ kallt några minuter.
- Pensla med ägg och sätt in i 220 grader varm ugn i 10-12 minuter.
Servera gärna ljumma.
måndag 13 januari 2014
Ansjovissnurror
Salt och gott till ett glas bubbel eller en drink.....
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det här låter som något jag skulle gilla. Jag kopierar receptet direkt.
SvaraRaderaDe såg verkligen läckra ut. Tack för receptet, de ska jag absolut prova.
SvaraRaderaKram, Ingrid
Såå gott... brukar göra samma och bara jag tänker på det så vattnas det i munnen :)
SvaraRaderaJag har svårt för ansjovis, men de går säkert att göra med någon god ost eller med oliver istället. Ser smaskiga ut!
SvaraRaderaÅ nu har vi (= jag) kommit till en ny matblogg:-) Jag uppskattar den - matbloggen alltså då jag gillar anchovis. Nu gäller det bara att hitta en vass kniv;-)
SvaraRaderaSer väldigt gott och frestande ut. Perfekt som förrätt ju. :)
SvaraRaderaDet här är nog i den enda formen som jag verkligen tycker om ansjovis...riktigt gott!!
SvaraRaderaLäcker bild (nu försökte jag mej på att vara lite lustig också...)!!
Kram kram
Det där såg gott ut. Snart kalas här och jag ska nog prova ditt recept.
SvaraRaderaHa det bra.
Kram Viola
Toppen, går precis och funderar över vad jag ska göra av mina ansjovisburkar. Stort TACK, härligt med vänner som vet vad man behöver utan att man behöver påtala det!!!!!!!!
SvaraRaderaSka testas.
Allt Gott.
M