Ingredienser - för 4 personer
4 pilgrimsmusslor, delade i ätfärdiga bitar
2 tsk sesamolja
2 tsk sesamfrö
Flingsalt och nymald svartpeppar
Sallad:
2 skivor rökt lax, tärnad
½ mango - mogen, tärnad
8 körsbärstomater, klyftade
1 salladslök, tunt skivad
Machésallad - ca 8 "plantor"
2 msk färsk koriander, hackad
1 lime, pressad
Vinaigrett:
2 tsk sesamolja
1 tsk soja – Asiatisk svampsoya
½ tsk flytande honung
1 lime, pressad
Rör ihop vinägretten. Blanda salladen med lime och koriander och lägg upp i skålar. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i sesamolja. Salta och peppra och strö över sesamfrön. Lägg musslorna på salladen och häll över vinägretten.
2 tsk sesamolja
2 tsk sesamfrö
Flingsalt och nymald svartpeppar
Sallad:
2 skivor rökt lax, tärnad
½ mango - mogen, tärnad
8 körsbärstomater, klyftade
1 salladslök, tunt skivad
Machésallad - ca 8 "plantor"
2 msk färsk koriander, hackad
1 lime, pressad
Vinaigrett:
2 tsk sesamolja
1 tsk soja – Asiatisk svampsoya
½ tsk flytande honung
1 lime, pressad
Rör ihop vinägretten. Blanda salladen med lime och koriander och lägg upp i skålar. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i sesamolja. Salta och peppra och strö över sesamfrön. Lägg musslorna på salladen och häll över vinägretten.
Oj så gott det såg ut, något att spara och komma ihåg när man har gäster.
SvaraRaderaTjing.
Åhhhhh herregud! Nu sitter jag här och dreglar. Sådana rätter är just min avsoluta favo mat. Mums, mums, mums:-)
SvaraRaderaHmmm...tror jag nöjer mej med att njuta av din fina bild!! Har aldrig lärt mej äta musslor, begriper inte vad det är för fel på mej, det är ju liksom vuxenpoäng på det...
SvaraRaderaTack så väldigt mycket för bidraget till hjärt&lungfonden!!
Kram kram
Mmm, smaskigt!
SvaraRaderaden tar vi!
SvaraRaderamargareta
Mums!
SvaraRadera