tisdag 21 januari 2014

Sallad med Pilgrimsmusslor

- En fräsch sallad med Asiatiska smaker. Passa bara på så att sesamoljan inte dominerar för mycket. 




 Ingredienser - för 4 personer

4 pilgrimsmusslor, delade i ätfärdiga bitar
2 tsk sesamolja
2 tsk sesamfrö
Flingsalt och nymald svartpeppar

Sallad:
2 skivor rökt lax, tärnad
½ mango - mogen, tärnad
8 körsbärstomater, klyftade
1 salladslök, tunt skivad
Machésallad - ca 8 "plantor"
2 msk färsk koriander, hackad
1 lime, pressad

Vinaigrett:
2 tsk sesamolja
1 tsk soja – Asiatisk svampsoya
½ tsk flytande honung
1 lime, pressad

Rör ihop vinägretten. Blanda salladen med lime och koriander och lägg upp i skålar. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i sesamolja. Salta och peppra och strö över sesamfrön. Lägg musslorna på salladen och häll över vinägretten.

6 kommentarer:

  1. Oj så gott det såg ut, något att spara och komma ihåg när man har gäster.

    Tjing.

    SvaraRadera
  2. Åhhhhh herregud! Nu sitter jag här och dreglar. Sådana rätter är just min avsoluta favo mat. Mums, mums, mums:-)

    SvaraRadera
  3. Hmmm...tror jag nöjer mej med att njuta av din fina bild!! Har aldrig lärt mej äta musslor, begriper inte vad det är för fel på mej, det är ju liksom vuxenpoäng på det...
    Tack så väldigt mycket för bidraget till hjärt&lungfonden!!
    Kram kram

    SvaraRadera