söndag 6 november 2016

Huvudstad nr 3

En tågresa på ca 2½ timme tog oss från Wien till Budapest. Vårt hotell låg på lagom promenadavstånd från järnvägsstationen. Valde en sidogata för att slippa trängseln på trottoarerna. Tyvärr en promenad som gjorde oss riktigt beklämda. Vet inte hur många uteliggare vi såg. Den ena risigare än den andra. De fanns f ö överallt. Under broar, tunnelbanestationerna. Har en viss aning om varför Ungern inte vill ta emot flyktingar....

Efter incheckning på hotellet tog vi oss ut för att göra staden. Köpte biljett till hop-on-hop-off-bussarna vilken gällde i två dygn. Intressant att se de olika delarna av staden och samtidigt få en intressant guidning. Det blev många turer de drygt två dagarna vi besökte staden. Och många kilometers promenader....

 Utsikt från Citadellet på Gellertberget
 
Den pampiga parlamentsbyggnaden
 
 Bara ett löv
 
 Frihetssymbol

 Inte bara Japaner som själva ska vara med på bild...
 
Ett sätt att försörja sig på
 
 Ett annat sätt att förtjäna sitt levebröd på
 
 Slottsportal

 Växtkraft
 
 Provade fantastiska Ungerska viner hos Culti Vini

 Upp och ner - eller ner och upp...
 
 En av flera fantastiska måltider under denna resa
 
 Saluhallen - ett måste att besöka

18 kommentarer:

 1. Godmorgon. Sitter här och surfar runt, och hittade den här intressanta sidan, med massor av fina kort. Ha det fortsatt bra.

  SvaraRadera
 2. Mycket som jag minns från när jag var där, men blir lite beklämd av att det verkar ha ökat med uteliggare. Saluhallen har ett fantastiskt utbud och är absolut värt ett besök. Kul att se alla fina bilder som väcker trevliga minnen :) Tack Beppan!

  SvaraRadera
 3. Vilken rolig och intressant resa ni är på och du har tagit väldigt fina bilder! Jag blev också lite beklämd när vi var till USA för några år sedan när jag såg mängden hemlösa i Los Angeles som ökat massor jag var där sist.

  SvaraRadera
 4. Det är ganska många år sedan jag var i Budapest men jag minns besöket med glädje! Kul att få återuppleva staden genom dina bilder!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Så roligt att få följa med till Budapest också!
  När vi var i Budapest var vi ute på en bussutflykt till en bondgård på Pustan och fick titta på hästar och får och andra djur och äta en god lunch. Mycket trevligt!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 6. Ja den staden har jag bara hört gott om. Så roligt att det blev en lyckad semesteresa för er. Tack för din fina guidning av platserna ni besökte.

  SvaraRadera
 7. trevligt att få komma tillbaka till Budapest igen! Intressant stad att strosa runt i. Trevliga bilder du visar.

  SvaraRadera
 8. Vilka fina bilder du visar! Hop-on-hop-off vilket bra initiativ. Som turist vill man kanske hop off när man ser plats man vill utforska!
  Nu har du kanske kommit hem till kylan och snön!
  Ha det gott!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 9. Att åka ut och resa i den här tiden är guld värt då blir det en kort tid fram till Jul.
  Härliga bilder från en vacker stad
  Ha det gott i veckan
  Meta

  SvaraRadera
 10. Har hört så mycket positivt om Budapest och dina bilder bidrar till det intrycket. En perfekt mix som du har lagt upp!

  Vet inte hur det är där du bor, men här i Stockholm finns det också hur många tiggare och uteliggare som helst. Beklämmande - visst är det. Å åsynen förstör ju helhetsbilden av en stad en aning...

  SvaraRadera
 11. Vackra bilder som vanligt men så tråkigt med alla tiggare. Här i Sverige finns det nog inte en stad där dessa stackars människor inte sitter och tigger utanför affärerna. Mycket sorgligt!
  Er resa ser dock inte sorglig ut, tvärtom mycket trevlig❣
  Kram


  SvaraRadera
 12. Men så intressant! Blir riktigt lockad av att göra en sån där resa en dag. Perfekt tid kan man tycka att göra den, före julljusens.
  Den där parlamentsbyggnaden går inte av för hackor men vilken skillnad mot alla uteliggare, hur många av dem överlever vintern, kan man undra?
  Det ser lite annorlunda ut här i Norrland. Men kanske har du redan märkt det.

  SvaraRadera
 13. Budapest är en fin stad! Inte så länge sen vi var där...

  SvaraRadera
 14. Du fick med allt, både god mat och elände, sen var det verkligen en pampig byggnad, kontrastrika helgbilder.

  SvaraRadera
 15. Roligt att se! Vi var där i våras och jag gillade staden. Var ni ute på ön mitt i floden? Där var väldigt grönt och frodigt. Rolig resa med flera huvudstäder.

  SvaraRadera
 16. Roligt att se! Vi var där i våras och jag gillade staden. Var ni ute på ön mitt i floden? Där var väldigt grönt och frodigt. Rolig resa med flera huvudstäder.

  SvaraRadera
 17. Ser ut att vara en fin stad. De där bussarna tyckte jag var en bra idé. Väldigt fina foton.

  SvaraRadera
 18. Det ser verkligen jättefint ut. Fantastiskt vackra bilder och så himla kul att få möjligheten att hänga med på er resa :)

  SvaraRadera