söndag 13 november 2016

Novemberhelg

- en gnistrande vit sådan. Minus 15, sol, blå himmel, frostigt och krispigt kallt. Rätt vackert måste till och med jag som är vän av ljus och värme tillstå...

De första fyra fotona tog jag igår när jag var i Luleå. Södra hamn hade precis frusit. Isen spegelblank. Många skridskoåkare ute på premiäråk. Isbrytarna ligger redo för uppdrag. Fascineras över hur ljuset skiftar under ca två timmar. Från blåtoner vid lunchtid till guld då solen var på väg ner.

De tre sista fotona är tagna idag i Mjöfjärden och Råneå. I morgon lär det viss bli mildare - och mulet. Dom hotar med regn också. Vill inte!!!! 
15 kommentarer:

 1. Så vintrigt vackert! Vilken bra bild på ekorren.

  SvaraRadera
 2. Otroligt vackra vinterbilder! Gillar skridskoåkarna lite speciellt!
  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 3. Så härligt med skridskoåkning, fina vinterbilder.

  SvaraRadera
 4. Fantastisk flotte bilder.
  Så klare og fine som berre ein kald vinterdag kan vise fram.

  SvaraRadera
 5. Väldigt vackra bilder! Det har varit en fin vinterhelg fast det bara är November.

  SvaraRadera
 6. Så fina bilder, och på lille kurre! De är modiga de med skridskorna på, lite rysningar ger det mig när jag tänker på hur illa det kan gå på svag is. I Arjeplogs fjällvärld har det nu drunknat två personer i höst, jag kände båda. Vana, försiktiga människor, suck!

  SvaraRadera
 7. Vackra bilder och så söt ekorre!! Mitt favoritotamdjur! :)

  SvaraRadera
 8. Vilka fina bilder! Och visst är det skönare med minusgrader än plusgrader och snöslask.

  SvaraRadera
 9. Helt fantastiska vyer, otroligt faktiskt. Vackert! Speciellt då jag inte behöver vara där irl med tanke på 15 minusgrader. Absolut älskar den första bilden och såklart lilla Kurre som poserar så fint!
  Är förvånad över att ni har sååååå lite snö hos er, men jag antar att du är rätt glad över det faktum med tanke på hur mycket du fick skotta ifjol eller om det var 2014.

  SvaraRadera
 10. Vilken underbar bildskörd och jag håller fullständigt med dig om ljuset!
  Här längtar jag efter ett rejält spöregn så att all onödig snö kan försvinna och återkomma när det ska vara vinter på riktigt - om två månader ...

  SvaraRadera
 11. Åh så härligt det är med vinter. Du har ju fotograferat otroligt vackra vinterbilder ifrån mina hemtrakter (nästan)!
  Kommer ursprungligen från Vuollerim😊
  Ekorrbilderna är fin på ett så sött och fascinerande djur.
  Har även ekorrbilderna på min blogg.
  Kram🙏

  SvaraRadera
 12. Det där var riktigt vackra vinterfoton och så kul att åka skridskor. Det väntar jag på trots att jag är pensionär. Vill testa igen Ekorrar är söta och det blir min favoritbild idag.

  SvaraRadera
 13. Hej och tack för din rara kommentar på min gamla blogg! Gammal och gammal, jag har ingen ny, men jag är nästan aldrig inne och tittar på min blogg längre, men så såg jag att du hade skänkt mig en tanke - det var väldigt rart!

  Men du, vilka otroligt vackra bilder du lagt in, man tror knappt det är sant att det går att ta så vackra bilder! Du är så duktig med din kamera! Jag njuter ju av att se kyla och snö.

  Vi fick snö, som sagt var, och det var ett par minusgrader nästan en vecka och jag njöt och njöt, men sen blev det som det brukar här på västkusten, det blev blask och nu är snön borta.

  Tänk att man kan längta så efter snö och kyla! Det står verkligen högst upp på min önskelista att få komma iväg till snö och kyla, men jag får jämt åka själv. Det går bra det också, men det är roligt att dela upplevelserna med någon! Omgivningen har börjat bli lite intresserad av hundslädåkning, så kanske, kanske!

  Ha det gott, stor kram
  Agneta

  SvaraRadera
 14. Vackra bilder! Vintern är fin. Lite tråkigt nu när det smälter här tycker jag ...

  SvaraRadera