torsdag 24 november 2016

Juligt

Lite julstämning börjar faktiskt infinna sig så här en månad innan julafton. Den ståtliga granen är på plats i stadens centrum. Den juliga gatubelysningen i staden som vi Bodensare får njuta av, tillverkad av en klurig anställd på parkavdelningen, lyser upp i mörkret. Lagom mycket snö på marken och någon enstaka minusgrad. Tja - nu kan tomten få komma!

På söndag är det julskyltning. Flera butiker har täckt för sina fönster där skyltningen pågår som bäst. Klockan 12 på söndag åker papperet bort. Kul att se vad som döljer sig där. Påminner mig om min barndoms julskyltningar hemma i byn i södra Jämtland. Där fanns tre livsmedelsbutiker på den tiden. Alla hade täckt för åtminstone ett skyltfönster där alla spännande ting fanns exponerade inför skyltsöndagen. Vi barn stod storögda med platta näsor tryckta mot fönstren vid tolvslaget.... 1 kommentar:

  1. Vilken jättefin julbelysning Boden har fått! Den slår faktiskt många julbelysningar jag sett här i Stockholm. Er ser riktigt exklusiv och påkostad ut.

    Visst är det ett roligt sammanträffande att affärernas julskyltning sammanfaller med Black Friday som åtminstone här sträcker sig från idag till söndag...

    SvaraRadera