lördag 12 september 2009

Man tager vad man haver

Har just avnjutit en härlig lördagmiddag - med ingredienser från "lagret":

Stommen var en bit älgfilé, torkad Karl-Johansvamp och en flaska röd Daumas Gassac från 2003.

Med lite grädde, några rösti och ett par tomater blev det en riktigt trevlig anrättning.

Vinet var verkligen en höjdare. Riktigt rund och otroligt smakrik sydfransos med en fantastisk doft och låååång eftersmak. Det har legat några år i vår vinkyl - och kan egentligen ligga lika länge till om man nu skulle kunna bärga sig... Ett vin från Languedoc gjort på 80 % Cabernet Sauvignon och 20 % andra, lokala druvor. Bara det!!!

"Drink it young - within 3 years - to enjoy the full fruity aromas. Otherwise drink it after 5 years, or lay it down for 15-20 long years to get the full benefit of a great ‘vin de garde’." skriver vinmakaren själv om vinet.

Denna numera guru i sitt fack fick vi tips om från vår hyresvärdinna under ett av våra första besök i sydfrankrike. Vid det här laget har det blivit flera besök på vingården, vilket resulterat i ett litet lager röda men även några vita från olkia årgångar i vår vinkyl.

För att försäkra sig om en del av kakan kan man beställa av årets produktion i förväg för avhämtning eller hemleverans (jo, jo...vi bor i Sverige...)

Vid snabbkoll på nätet efter vin med samma årgång som vi konsumerade visar det sig att man får punga ut med 74 Engelska pund per flaska för att få njuta av godsakerna....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar