20-30 gr torkad sandsopp eller 200-300 gr färsk
2 msk smör
4 msk vetemjöl
15 dl vatten
3 örtbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
50 gr ädelost
3 dl creme fraiche
2 charlottenlökar
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
persilja.
Låt soppan småputtra i 15-20 minuter. Tillsätt creme fraiche och smaka av. Strö över persilja före servering.
Ca 6 portioner
Ett tips: www.svampguiden.com är en mycket onnehållsrik och intressant sida för den svampintresserade. Där finns massor med information om svampar, recept, förteckning, bilder etc. Dessutom ett forum där man kan få svar på frågor - ex lägga in bilder på svampar man vill få artbestämda. Allt helt gratis.
blir det inte lite salt med tre buljongtärningar på 18 dl vätska? Och tar inte ädelosten över svampen?
SvaraRaderaAmon: Det beror ju på vilken sorts buljong det är. En tärning per fem deciliter vätska är vanligt, men pröva dig fram.
SvaraRaderaLikadant gäller ädelosten. Ta inte allt på en gång - testa. Vissa ostar är mer smakrika och salta än andra.