tisdag 19 januari 2010

Det bästa som hände igår

Utmaning nr 19 i Skrivpuff

Jag tillhör sällan den skara som ropar – Äntligen! och skuttar in genom dörren på jobbet på måndagsmorgnarna. Dessa eländiga måndagar som kommer alldeles för fort efter fredagarna.

Har länge påstått att helgerna är för korta. Minst en dag fattas.

Lördagen går åt till återhämtning. Då blir inte många knop gjorda här hemma. Lång, lat frukost – med varsin PC numera istället för papperstidning. Den sade min man upp i somras då han ilsknade till efter att ha läst en artikel som var rent lögnaktig. Kanske det blir en långpromenad under dagen. En god middag, det viktigaste projektet. Bada bastu. Läsa lite.

Söndag brukar vara den aktiva dagen. Städa, tvätta, fixa, bära in ved, vara social.... Stupar i säng av trötthet på kvällen.

Och så är det plötsligt måndag igen. Just igår en gråmulen sådan. Lite snidigt. Kallt om kinderna i blåsten. Småsnöigt. Gjorde inte saken bättre.

Men så kom dagens glädjeämne fram: Solen! Inte en stor, gul boll på en knallblå himmel, men ändå det där efterlängtade skenet som får både omgivningen och människorna att lysa upp.

Själv gick jag omkring och njöt med ett leende på läpparna. Älskade sol som kommer med ljus och värme! Bådar om den tid på året när det är ljust dygnet runt i vår del av landet.

Utetid. Njutetid….

1 kommentar:

  1. Törstar efter solljus. En liten solglimt är allt som behövs för att måndagen ska bli skön! Härligt!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.