tisdag 16 februari 2010

Fettisdag

- och jag har ätit årets första semla. Den var delikat. Fylld med färsk grädde och riktig mandelmassa. Inget fusk där inte. Tur att det inte bjuds på semla varje dag. Midjemåttet skulle öka betydligt då..

Läste att semlor från början var släta bullar, bland det enda man fick äta under fastan. För att dryga ut denna diet började man göra hål i bullen och fylla den med olika godsaker.

När jag var liten fick jag semlan - eller fettisdagsbullen som vi sade - serverad i djup tallrik med varm mjölk till. Givetvis mammas hembakade med kardemumma i. Det var så gott!

God var också dagens traditionella middag: Bruna bönor och fläsk. Jag hade tänkt koka bönorna själv, men lyckades inte få tiden att räcka för detta projekt. Coops färdigköpta fick det bli. Inte dumma de heller.

Bönor är ett bra miljöval eftersom de är resurssnåla att producera. Dessutom nyttiga - rika på protein och mineraler, bl a järn.

Har hittat en bra guide i Miljömat, där man får hjälp att göra bra matval för både hälsa och miljö.

Kloka ord från Robert W:s blogg:
Gå ofta hem till din vän, för en oanvänd stig växer snart igen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.